Yeni Škoda Scala ve Kamiq Daha Etkileyici Tasarımıyla Tanıtıldı

Škoda, dinamik özellikleriyle öne çıkan hatchback modeli Scala ve şehirli SUV modeli Kamiq’i kapsamlı bir şekilde güncelledi. Daha dikkat çekici tasarımlara sahip olan Kamiq ve Scala; verimli motor seçeneklerinin yanı sıra, bir dizi gelişmiş asistan sistemleriyle yüksek seviyede aktif ve pasif güvenlik donanımları sunarak dikkat çekiyor.

Dinamik tasarımı ve pratik kullanımıyla Scala, sınıfındaki standartları yeniden belirlemişti. İlk kez 2019 yılında tanıtılan Scala, 57 farklı pazarda sunularak 230.000’in üzerinde satış adedine sahip oldu. Scala’dan birkaç ay sonra tanıtılan Kamiq ise çevik sürüşü ve yerden yüksek tasarımıyla çok beğenildi. 2021 ve 2022 yılında Škoda’nın en çok satan modeli olan Kamiq, tanıtılmasından bu yana 351.000 adedin üzerinde satışa sahip oldu.

Her açıdan daha iddialı hale geldiler

Škoda, dikkat çekici tasarıma sahip Scala modelinin tasarımını daha etkileyici hale getirmeyi başardı. Yeniden tasarlanan Scala, ön panjuru ve revize edilen ön-arka bölümleriyle birlikte Vision RS konseptinden daha fazla detay taşıyor. İnceltilen ön farları, yeni jantları ve yeniden tasarlanan arka ışıklandırmalarıyla Scala, sınıfındaki en dinamik modellerden biri olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte Škoda, Kamiq modelinin SUV tarzına vurgu yapmak adına daha güçlü tasarım unsurlarına yer verdi. Daha büyük ve daha dik ön panjura sahip olan yeni Kamiq, yeni far tasarımıyla da dikkat çekiyor. Tercihe bağlı olarak TOP LED Matrix far teknolojisinin sunulacağı Kamiq’te, arkada yer alan gümüş difüzör SUV tarzının altını çiziyor.

Scala ve Kamiq’in yenilenen kabinlerinde ise yeni tasarım detayları dikkat çekiyor.

Škoda, araçlarının üretimdeki CO2 ayak izini daha da azaltmak için Scala ve Kamiq modellerinde daha fazla sürdürülebilir malzeme kullandı. Yeni kapı ve koltuk döşemelerinde, geri dönüştürülmüş malzemelere yer verildi. 8 inç dijital göstergeler ve 8.25 inç’lik dokunmatik ekran standart olarak sunulurken, donanım seviyesine bağlı olarak 10.25 inç’lik dijital gösterge paneli tercih edilebiliyor. Ayrıca Klimatronik klima sisteminin yeni sezgisel kontrol paneli ise, sürüş sırasında daha kolay kullanım sağlıyor.

Kamiq ve Scala’dan verimli motor seçenekleri

Škoda, Scala ve Kamiq modellerinde dinamik sürüşten ödün vermeyen verimli motorlar sunmaya devam ediyor. Her iki modelde de yüksek verimliliğe sahip evo2 nesli üç modern TSI ünitesi yer alıyor. Üç silindirli 110 HP güç üreten 1.0 TSI motor ve dört silindirli 150 HP’lik 1.5 TSI motor tercih edilebiliyor. ACT silindir kapama teknolojisine sahip olan motor, güç gerekmediğinde iki orta silindiri kapatarak yakıt tüketimini azaltıyor.

Standart süspansiyon seçeneğinin yanı sıra Scala’ya yerden 15 mm daha fazla yükseklik sağlayan bozuk yol süspansiyonu ve iki amortisör ayarı sunan Spor Şasi Kontrolü de opsiyonel olarak alınabiliyor. Spor Şasi Kontrolü tercih edildiğinde Scala 15 mm ve Kamiq’te 10 mm daha alçak olarak sunuluyor ve daha dinamik bir sürüş elde ediliyor.

Bununla birlikte yenilenen Kamiq ve Scala modelleri zengin güvenlik ve asistan sistemleriyle donatıldı. Yaya Algılama Özellikli Ön Bölge Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı ve Trafik İşaretleri Tanıma gibi birçok özelliğe yer verildi. 9 adede kadar çıkabilen hava yastığı sayısı ise, kaza sırasında araç içerisindekileri en iyi şekilde koruyabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz