EGE ENDÜSTRİ, 2018 YILINDA EN ÇOK İHRACAT YAPAN 50 OTOMOTİV FİRMASI ARASINDA YER ALDI

0
1617

Otomotivde 2018’in ihracat şampiyonları belli oldu

EGE ENDÜSTRİ,

2018 YILINDA EN ÇOK İHRACAT YAPAN 50 OTOMOTİV FİRMASI ARASINDA YER ALDI

Bayraktar Grubu bünyesinde otomotiv tedarik sanayi sektörünün öncü ve yenilikçi kuruluşu olarak faaliyet gösteren Ege Endüstri, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından açıklanan 2018 yılında otomotiv endüstrisinin en çok ihracat yapan 50 sanayi kuruluşu arasında yer aldı. Ege Endüstri, otomotiv ana sanayi ve yan sanayinin ortak olarak yer aldığı bu sıralamaya  48’inci sırada girmeyi başardı.

Türkiye ihracatının 13 yıldır üst üste lider sektörü olan otomotiv endüstrisinde 2018 senesinin ihracat şampiyonu firmaları belli oldu. Türk otomotiv tedarik sanayi sektörünün öncü üreticilerinden Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş., otomotiv endüstrisi içerisinde 2018’in en çok ihracat yapan 50 firması arasında yer aldı.

1974 yılında kurulan ve iki ayrı üretim tesisiyle İzmir’de faaliyet gösteren Ege Endüstri, otomotiv sektörü için dingil ve dingil parçaları, diferansiyel kovanları, komple arka dingiller, ilave dingiller ve treyler dingilleri, kendinden yönlendirilebilir ilave dingil, ön dingiller ve diğer dingil komponentleri geliştirerek üretiyor.

Ar-Ge çalışmaları ile otomotiv sektörüne güç katıyor

Ege Endüstri, başarılı Ar-Ge çalışmaları, teknoloji ve insan kaynağı yatırımları, yüksek üretim kapasite kullanımı ile sektördeki yerini kararlı bir şekilde güçlendiriyor.

Başarılı Ar-Ge projeleri sonucunda elde edilmiş Ege Endüstri’ye ait tesciller sadece Türkiye değil, firmanın iş yaptığı diğer ülkelerde de yürütülüyor.

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı müşterilerine hizmet veren Ege Endüstri’nin % 64’ü Bayraktar Grubu’na ait; hisselerinin % 34’ü ise Borsa İstanbul’da BIST 100 firmaları içinde işlem görüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz