Kamyonlar tozu dumana kattı, Dakar’ı Goodyear kullanan KAMAZ-Master Ekibi kazandı

Goodyear lastikleri kullanan KAMAZ-Master Takımı dünyanın en zorlu rallisi olan Dakar’ı bir kez daha kazandı. Ekip, 12 günlük uzun ve macera dolu rally-raid yarışını 18. kez kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda ilk 3 sırayı da alarak podyumu domine etti ve resmi lastik ortağı Goodyear ile birden fazla rekoru aynı anda kırmış oldu.  

Bu zafer, Dmitry Sotnikov’un bugüne dek Dakar’da kazandığı ilk Altın Madalya oldu. Co-Pilot Ruslan Akhmadeev ve mekanik ustası Ilgiz Akhmetzianov ile beraber ilk aşamadan itibaren liderliği ele alan 507 numaralı ekip, genel sıralamada da liderliği bırakmayarak, 2021 yarışında zafere ulaşan taraf oldu. 501 numaralı ekipten Anton Shibalov, takım arkadaşı Sotnikov’un arkasından üst üste ikinci kez gümüş madalyayı kazandı ve KAMAZ-master takımı adına Dakar yarışında bir zafere daha imza attı.  509 Numaralı ekipten Dakar rallisinin deneyimli ismi Airat Mardeev ise yarışta bronz madalyayı alan isim oldu.

Otoritelerce  dünyanın en zorlu rallisi olarak nitelendirilen Dakar Rallisi bu yıl da soluksuz mücadelelere sahne oldu. KAMAZ-master yöneticisi Vladimir Chagin Dakar Rallisi ile ilgili olarak şunları söyledi; “Dakar Rallisi çok önemli bir yarış. Titiz bir hazırlık, operasyon disiplini ve olağanüstü bir takım çalışması gerektiriyor. 2021 Dakar Rallisi’nde kamyonlar, sürüş ve yol saptama becerileri ve mekanik teknisyenlerinin uzmanlığı birçok kez sınanmış oldu. En küçük detaylarla dahi ilgilenmemiz gerekti ve takım, bu inanılmaz sonucu elde etmek için gece gündüz çalıştı. Firma olarak geliştirdiğimiz ileri düzey kamyon teknolojisinin yanında takımımızın yoluna devam etmesini sağlayan hayati  unsurlardan biri sağlam lastikler. Hız son derece önemli olsa da, zorlu yol koşullarında yarışabilecek durumda olmak ve rakiplerin önüne geçmek için lastikler çok önemli bir etken. Güvenilir ortağımız Goodyear ile takımlarımız, ne kadar beklenmedik durum veya zorlu bir mücadele ile karşılaşırlarsa karşılaşsınlar, standart Goodyear OFFROAD ORD lastiklerin olağanüstü dayanıklılığı ve mükemmel yol tutuşunun onları bitiş çizgisinde zafere taşıyacağını bilir.”

Goodyear Ticari İş Birimi Avrupa Pazarlama Direktörü Maciej Szymanski ise konuyla ilgili olarak; “KAMAZ-Master takımını tebrik ediyorum. Dakar rallisi kamyon segmentinde Altın, Gümüş ve Bronz madalyaların sahibi olmak inanılmaz bir başarı olmanın yanında, takımın olağanüstü yarış uzmanlığı ile bu kamyonlar ve ekipmanlarındaki teknik ustalığın en büyük göstergesi. Böylece, araçların bu yıl tamamen yenilenen rota ile tek temas noktası olan lastiklerimizin üstün performansı da bir kez daha test edilmiş oldu. Lastiklerin dayanıklılığı, zorlu zemin koşullarına karşı direnci ve geliştirilmiş yol tutuşu, ekibin kusursuz performansında büyük rol oynadı. Biz de, müşterilerimize bu yarışlarda geliştirdiğimiz teknolojilerden yola çıkarak her türlü yol koşulunda aynı şekilde destek veriyoruz”  diye konuştu. FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonasının da tek lastik sağlayıcısı olan Goodyear, yollarda kullanılan standart ürün grubunun son derece zorlu kullanım koşullarında test etmekle tanınıyor.  Özellikle gelişmiş karkas teknolojisinin sağladığı dayanıklılık, daha fazla kullanım süresi ve toplam sürüş mesafesi ile daha uzun toplam servis ömrü elde edilmesine doğrudan katkı sağlayan ve böylece, sektörün sürdürülebilir taşımacılık hedeflerini destekleyen önemli bir test kriteri.

507 Sotnikov Dmitry (rus), Akhmadeev Ruslan (rus), Akhmatzianov Ilgiz (rus), Kamaz, Kamaz – Master, Camion, Truck, action during the 2nd stage of the Dakar 2021 between Bisha and Wadi Al Dawasir, in Saudi Arabia on January 4, 2021 – Photo Antonin Vincent / DPPI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz