İzmirlileri taşıyacak 364 Otokar otobüsü
törenle hizmete başladı

Otokar, Türkiye’nin son yıllardaki en büyük otobüs alımını gerçekleştiren İzmir ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 364 adet otobüslük dev teslimatını bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladı. 50’yi aşkın ülkede toplu taşımanın gözdesi olan Otokar KENT LF ve KENT LF Körüklüler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’ün katıldığı törenle hizmete başladı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye’nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını yenilikçi ve çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği araçların tasarımı, ergonomisi, teknolojisi ile 50’yi aşkın ülkede büyük beğeni toplayan Otokar, yılın en büyük teslimatını gerçekleştirdi. Dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında yerini sağlamlaştıran İzmir için ESHOT ile geçtiğimiz yıl otobüs alımı ve bu otobüslerin 5 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin sözleşmeye imza atan Otokar, toplam 364 adet KENT LF ve KENT LF Körüklüleri teslim etti.

Son yıllarda Türkiye’deki pek çok büyükşehir belediyesinin yanı sıra Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve Romanya başta olmak üzere 50’yi aşkın ülkede toplu taşımanın gözdesi olan otobüsler, bir yıl gibi kısa sürede tamamlandı. Ulaşımda verimliliği sağlamak, örnek bir taşımacılığa imza atmak için ülke genelinde tek seferde en büyük otobüs alımını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teslimat töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç’ün katılımı ile gerçekleşti. Otokar’ın toplu taşımada yenilikçi anlayışını yansıtan, modern tasarımının yanı sıra üstün teknik özellikleriyle de dikkat çeken farklı uzunluktaki 364 KENT otobüsü törenin ardından İzmir sokaklarında göreve başladı.

OTOKAR OTOBÜSLERİNİN SAYISI 750’Yİ GEÇTİ

Düzenlenen törende Türkiye’nin ve Ege’nin incisi İzmir’in pek çok alanda yürüttüğü çalışmalarla öncü belediyeler arasında yer almaya devam ettiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Pandemi döneminde de iddialı ve cesur kararlarıyla yerel yönetimdeki öncülüğünü sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT, İzmir halkının sağlığı için şehir içi ulaşımda önemli bir dönüşüm kararı aldı. İzmirlilerin sağlıkla ve çağdaş bir şekilde seyahat edebilmeleri için atılan adımlarla son iki yılda kent içi toplu taşımacılık filosu güçlendirildi. İzmir’in bu değerli çalışmasında 364 otobüsle Otokar olarak eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugünkü teslimatımız ile İzmir sokaklarında hizmet veren Otokar markalı araç sayımız toplam 750’yi geçti” dedi.

Otokar’ın İzmir toplu taşımasına hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Görgüç; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer başta olmak üzere İzmir halkının bize gösterdiği güven için tüm Otokar çalışanları adına teşekkür ederim. İzmir’deki sorumluluğumuzun farkındayız. Türk mühendislerinin tasarladığı, Türk işçisinin ürettiği Otokar otobüsleri İzmir’imize yakışan şehir içi seyahat konforu sunmak üzere hizmete hazır. Tasarım ödüllü, yerli Otokar otobüsleri, modern İzmir’in modern taşımacılığının yeni yüzü olacak. Düşük işletme giderleri ve düşük yakıt tüketimi ile de İzmir Büyükşehir Belediyesine de yük olmayacak. Otobüslerimizin satış sonrası hizmetleri için de her daim İzmir’in yanında olacağız” açıklamasını yaptı.

TOPLU TAŞIMANIN GÖZDESİ

Sektörde 58’inci yılını kutlayan Otokar’ın 35 binden fazla otobüsü, 50’den fazla ülkede milyonlarca yolcuyu taşıyor; tasarımı, konforu, teknolojisi, gücü ve düşük işletme giderleri ile Avrupalı kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Toplu taşımaya özel olarak geliştirilen Otokar otobüsleri, modern toplu taşımacılığa uygun tasarımları ve geniş iç hacmi ile yolculara eşsiz bir konfor sunarken; iç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, üstün yol tutuşunun yanı sıra düşük işletme maliyetleriyle de ön plana çıkıyor. Kullanıldığı ülkelerde kent içi toplu taşımada yeni bir dönem başlatan Otokar, düşük işletme giderleriyle de kullanıcısına her zaman kazandırıyor. Her mevsim ferah bir yolculuk vadeden Otokar otobüsleri, üstün güvenlik sistemleriyle de kullanıcı ve yolcularına maksimum güvenlik vadediyor.

GÜVENLİ OTOBÜS DE HİZMETE BAŞLADI Son 10 yılda gerçekleştirdiği toplamı 1,3 milyar TL’ye ulaşan Ar-Ge yatırımlarıyla alternatif yakıtlı araçlar, akıllı şehirler ve güvenli ulaşım sistemleri gibi alanlarda birçok yeniliğe imza atan, Covid-19 bulaş tehdidini en aza indirmek için Türkiye’de ilk kez Güvenli Otobüs’ü geliştiren Otokar; toplu taşımada yeni bir dönemi başlattı. Şehir içi toplu taşımacılıkta kullanılmak üzere ilk kez KENT LF Körüklü üzerinde uygulanan 4 farklı sistem Covid-19 bulaş tehdidini en aza indirilmesi hedefleniyor. Kendi kendini dezenfekte edebilen Güvenli Otobüs, fotokatalitik sistem ile güvenli bir seyahat imkânı sunuyor. Araca binen yolcuların ateşini ölçüp, maske kontrolü yapabilen araç, yeni nesil sürücü kabini ile sürücüyü bulaş riskine karşı daha fazla koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz