Groupama Sürüş Akademisi’nden Güvenli Sürüş Önerileri

Groupama Sürüş Akademisi çatısı altında 2020 yılının sonundan bu yana güvenli sürüş etkinlikleri düzenleyen Groupama Sigorta, tatilde yola çıkmadan önce güvenli sürüş için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları açıkladı.

Trafik kazalarının azaltılmasına yönelik hayata geçirdiği sorumluluk projesi kapsamında kasko sigortalılarına ücretsiz güvenli sürüş eğitimi vererek yol güvenliğine katkıda bulunan Groupama Sigorta, tatilde yola çıkacaklara güvenli sürüş için önerilerde bulundu. Her şeyden önce aracın geçerli bir trafik sigortası olmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Groupama Sigorta, yolda yaşanabilecek risklere karşı ise kasko sigortasının önemli bir rolünün olduğunun altını çizdi.

Yolculuk öncesinde ve sırasında alınması gereken önlemleri ve oluşabilecek riskleri belirten Groupama Sigorta, güvenli sürüş önerilerini şöyle sıraladı:

  • Araca binmeden önce; lastiklerin durumunu, farların temizliğini ve camların görüşe uygunluğunu dikkatle kontrol edin.
  • Aracı çalıştırmadan önce, araç içinde serbest dolaşan eşya olmadığına, koltuk ve ayna ayarlarınızın doğru olduğuna, emniyet kemerinizi taktığınıza ve tüm yolcularınızın emniyet kemerlerini taktığına emin olun. Unutmayın, emniyet kemeri kullanımı; olası kazalarda ağır yaralanma riskini %45 azaltır.
  • Kazalardan uzak durmak için hız limitlerini aşmayın; öndeki aracı yakından takip etmeyin. Sürüş esnasında asla cep telefonu kullanmayın. Unutmayın, cep telefonuyla konuşmak kazaya karışma olasılığını %400 oranında artırır.
  • Seyir esnasında yola odaklanın. Konsantrasyon enerji gerektirir. Konsantrasyonunuzu korumak için yolculuk öncesinde uykunuzu alın ve yolculuk sırasında 2 saatte bir 15 dakika mola verin. 
  • Son olarak trafikte saygılı ve hoşgörülü olmayı ihmal etmeyin.

Türkiye’de trafik kazalarının %88’i sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Trafik kazalarına neden olan sürücü hatalarının başlıca sebepleri; hız limitlerini aşmak, öndeki aracı yakından takip etmek, kavşaklarda geçiş önceliklerine uymamak ve sürüş esnasında telefon görüşmesi yapmak şeklinde sıralanıyor. Bu hatalara karşı alınabilecek önlemler ise şöyle;

  • Hız limitlerini aşmak yerine yola erken çıkın. Bu sizin yolda acele etmenize neden olan stresinizi ortadan kaldıracaktır.
  • Öndeki araçla aranıza en az 2 saniyelik mesafe bırakın. Olası bir tehlikede bu mesafe sizin müdahale yapmanıza izin verecektir.
  • Dönel kavşaklarda öncelik kavşağın içindeki araçtadır. “Yol ver” tabelasına dikkat edin.
  • Cep telefonu görüşmenizi bluetooth kulaklık ile yapsanız dahi beyniniz etrafınızda olup biteni algılayamayacaktır. Bu yüzden kontağı açtığınızda, telefonunuzu kapatın.

Trafik kazası risklerine ve olumsuzluklarına karşı zorunlu trafik sigortanızı ve araç güvenceniz için ise kasko sigortası yaptırmayı ihmal etmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz