Lexus, Autoshow Mobility Fuarı’na Yeni Nesil NX ve Yenilenen LS ile Damga Vurdu

Premium otomobil üreticisi Lexus, ilk kez dijital olarak gerçekleştirilen 2021 Autoshow Mobility Fuarı’na birçok yenilikle katıldı. 26 Eylül tarihine kadar devam edecek dijital fuarda, Lexus tüm yeniliklerini otomotiv tutkunlarıyla buluşturuyor.

Lexus, Autoshow Mobility Fuarı’na yeni nesil NX, yenilenen LS, SUV modelleri RX ve RX L, ES 300h sedan, LC 500h coupe, LC Convertible, bir Lexus efsanesi olan LFA ve LF-Z konsept modeliyle katıldı.

“Lexus segmentinde eşsiz bir konumda”

Autoshow Mobility Fuarı’nı değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, dijital fuar ile Lexus ayrıcalıklarını ve yeniliklerini geniş katılımcı kitlesine aktaracaklarını ifade ederek, “İlk kez dijital olarak gerçekleştirilen Autoshow Fuarı’nda Lexus yeniliklerini tanıtmanın heyecanını yaşıyoruz. Autoshow 2021 Mobility Fuarı’nda, ziyaretçiler otomobillerin yanı sıra Lexus Yaşam Tarzını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Her zaman altını çizdiğimiz gibi Lexus, Türkiye’de lüksü yeniden tanımlayan bir marka olarak otomobilleri ve hizmetleriyle eşsiz bir konumda. Türkiye’de 60’a yakın nokta ile segmentinde en geniş satış sonrası hizmet ağına sahip olan tek marka ve bu Lexus’un sahip olduğu en önemli ayrıcalıklardan biri” dedi.

Lüks segmentte müşteri beklentilerinin de çok yüksek olduğu belirten Bozkurt, “Lexus olarak her geçen gün müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran hizmetlerimize bir yenisini ekliyoruz ve bu konuda öncü konumdayız. Hizmetlerimizin en dikkat çekenlerinden birisi Lexus sahipleri için sunduğumuz Geri Alım Garantisi. Geri Alım Garantisi Lexus’un tüm dünyada elde ettiği yüksek ikinci el değerine güvendiğimizin bir göstergesi. Ayrıca gerektiğinde helikopter ile servis hizmeti, bireysel danışman, randevu ile 7/24 açık showroom, müşterilerimizin gittikleri şehre Lexus’larının TIR ile gönderilmesi gibi birçok yenilikçi hizmeti de pazara ilk sunan marka konumundayız” dedi.

“Elektrikli Lexus’lar 2023’te Türkiye’de”

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, Lexus’un elektrifikasyon stratejisini de aktararak, “Bildiğiniz gibi Lexus, elektrikli motora sahip hibrit otomobiller konusunda premium segmente öncülük etmekte. Türkiye’de de tüm ürün gamında, hibrit motor seçeneğine sahip olan tek premium markayız. Hali hazırda şu anda Türkiye’de sunduğumuz elektrik motorlu geniş hibrit ürün gamına 2023’ten itibaren UX modelimizle birlikte yüzde 100 elektrikli modelleri de eklemeye başlayacağız” diye konuştu.

Yeni nesil Lexus NX SUV Autoshow Ziyaretçileriyle buluşuyor

Lexus markası adına yeni bir dönemi temsil eden ikinci nesil NX SUV modeli Autoshow 2021 Mobility Fuarı’nda sergilendi. Markanın iç ve dış tasarımında gittiği yeni yönü temsil eden Yeni Lexus NX, Türkiye pazarına da Aralık ayında giriş yapacak.

Lexus markasının yenilikleriyle öne çıkan NX SUV, yeni motor seçenekleriyle birlikte daha dinamik bir sürüş sunacak. Markanın ilk plug-in hibrit motoruyla da sunulacak olan NX, aynı zamanda hibrit motor seçeneğiyle de tercih edilebilecek. Yeni nesil multimedya ve bağlantı sistemleriyle donatılan NX; gelişmiş teknoloji, güvenlik ve konfor özelliklerine sahip olacak. Yeni NX, Lexus’un tasarım dili olan L-finesse felsefesine bağlı kalmasıyla birlikte Lexus için önemli bir evrimin başlangıcını da temsil ediyor.

306 HP güce sahip NX 450h+, Lexus’un 15 yıldan daha uzun süredir hibrit teknolojisindeki uzmanlığını yansıtan ilk plug-in hibrit modeli olarak öne çıkıyor. NX’in yeni hibrit versiyonu olan NX 350h ise, mevcut modelden yüzde 22 daha fazla gücüyle, 242 HP güç üretiyor.

Yenilenen LS fuar ile birlikte satışa sunuluyor

Lexus’un amiral gemisi sedan modeli LS, Autoshow 2021 Mobility Fuarı ile birlikte Türkiye pazarında satışa sunuluyor. 3.100.000 TL’den başlayan fiyatlara sahip LS, markanın yenilikçi özellikleriyle öne çıkıyor. Hibrit motora sahip LS 500h, son nesliyle Lexus’un yüksek işçilik kalitesini, sessiz sürüşünü, yüksek performansını, eşsiz konforunu ve ileri teknolojisini en iyi şekilde temsil ediyor. 5. nesil LS, yapılan güncellemelerle birlikte daha konforlu ve daha güvenli hale getirildi. Ayrıca Lexus LS 500h üzerinde yapılan teknik revizyonlarla birlikte bataryanın verimliliği artırıldı.

Lexus mühendisleri, LS’yi daha kusursuz hale getirmek adına Adaptif Süspansiyon, viraj denge çubukları ve hatta koltukların yapısında dahi geliştirmeler yaptı. Aracın güçlü tasarımını vurgulamak adına ön tampon, ön panjur, farlar, stop grubu ve arka tamponda yeni bir tasarıma imza atıldı. LS’nin kabininde ergonomik güncellemeler ve ön konsolun üst bölümüne konumlandırılan 12.3 inç’lik yeni dokunmatik multimedya sistemi bulunuyor.

LF-Z konsepti ile gelecek burada

Lexus’un fuarda sergilediği konsept olan LF-Z Electrified, hem geleceğin Lexus modellerinden ipuçları taşıyor hem de Lexus markasının gelecek vizyonunu ortaya koyuyor.

2005 yılında RX 400h ile başlayan hibrit araç stratejisiyle, premium segmentte elektrik motorlu araçlarda öncü konuma sahip olan Lexus, bu deneyimini yüzde 100 elektrikli araçlara da aktardı. LF-Z Electrified konsepti, tasarım, sürüş ve ileri teknolojiler açısından markanın geleceğini temsil ediyor. Bu konseptten ilham alan modeller 2025 yılından itibaren tanıtılmaya başlanacak.

Özel olarak geliştirilen elektrikli araç platformu üzerine yapılan LF-Z Electrified, markanın kendine has sürüş deneyimini daha da ileriye taşımayı hedefliyor.  Aracın dış tasarımı Lexus’a özgü duygusal çekiciliği vurgulayarak bunu arkaya konumlandırılan yüksek güce sahip elektrikli motor ve dinamik performansla kombine ediyor.

Elektrifikasyon stratejisi kapsamında Lexus, 2025 yılına kadar, dünya çapında farklı ülke ve bölgelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına bataryalı elektrikli araç (BEV), plug-in hibrit (PHEV) ve kendi kendini şarj eden hibrit (HEV) araçlar dahil olmak üzere 20 tamamen yeni veya yenilenmiş model pazara sunacak. Bu kapsamda Lexus 2025’e kadar tüm modellerinin elektrik motorlu versiyonunu (Hibrit ve Plug-in hibritler dahil) sunmayı planlıyor ve bu süreçte global satışlarının yarısından fazlasının elektrik motorlu olması bekleniyor.

Lexus’un tüm ürün gamı Autoshow’da

Premium otomobil üreticisi Lexus’un standında, yeni NX ve LS’nin yanı sıra tüm ürün gamını incelemek mümkün olacak. Lexus’un dijital standında yer alan büyük SUV RX ve 6 ya da 7 kişilik koltuk kapasitesiyle tercih edilebilen RX L modeli ziyaretçileri bekliyor.

Yedinci nesliyle birlikte Avrupa pazarında da satışa sunulan Lexus’un elegant sedan modeli ES de sahnedeki yerini aldı. İlk üretildiği 1989 yılından bu yana her jenerasyonda ileriye doğru adım atan ES, konfor, performans ve lüks konusunda referans noktası olmaya devam ediyor.

Ziyaretçiler Lexus standında Lexus Hizmetleri ve Ayrıcalıkları, Lexus Hybrid Teknolojisi, Takumi Ustaları ve Lexus’un gelecek vizyonu hakkında da detaylı bilgilere ulaşabiliyorlar.

LFA ve LC modelleri ziyaretçileri bekliyor

Lexus’un standında yer alan süper coupe LC ve üstü açılan LC Convertible, markanın sportif yönünü temsil ediyor. Bu iki eşsiz modelin yanında otomotiv dünyasının efsanevi modeli LFA da fuardaki yerini aldı. 10 yıllık bir çalışmanın meyvesi olarak 2010 yılında otomobil severlerle buluşan LFA sadece 500 adet üretildi ve günümüzde koleksiyoncuların çok fazla değer verdiği bir model haline geldi. LFA’dan ilham alarak geliştirilen LC Coupe ve LC Convertible modelleri, bu DNA’yı günümüze taşımayı başardı. LFA’yı üreten Takumi zanaatkârları tarafından aynı fabrikada üretilen LC ürün gamı, Lexus tasarımının zirvesi olarak öne çıkıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz