İnci GS Yuasa’dan bir ilk daha:
İnci GS Yuasa, kendi tasarladığı ve ürettiği makineleri devreye aldı

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding ile dünya akü devi Japon GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa, yenilikçi bakış açısı ve teknoloji konusundaki bilgi birikimi ile bir ilke daha imza attı. İnci GS Yuasa teknik ekibinin, Incineering Technologies markası altında tasarlayıp ürettiği yedi makine üretim hattına dahil edildi. Incineering Technologies ekibi tarafından yaklaşık 3,5 milyon TL’lik yatırım ile özgün tasarım ve yazılımla ürettiği makinelerden bazılarının Türkiye’deki akü fabrikalarında muadili bulunmuyor.

Devam eden mühendislik çalışmalarının bir sonucu olarak hayata geçen ve makine parçalarının %75’inin yerli tedarikçilerinden sağlandığı yeni nesil makinelerle üretimde verimlilik artışı hedefleniyor.

Müşterileri, çalışanları, iş ortakları, tedarikçileri ve çevre için en güvenilen enerji depolama şirketi olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren İnci GS Yuasa, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle sektörde öncü konumunu sürdürüyor. İnci GS Yuasa bünyesindeki teknik ekip, Incineering Technologies markası altında yedi farklı üretim makinesinin tasarım ve üretim süreçlerine imza attı. Teknik ekip tarafından tasarlanarak tüm test süreçlerinin ardından üretime başlayan makine hattının açılışı, İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Kaymakçı, Grup İçi Stratejik İş Geliştirme Genel Müdürü Kojiro Shibata ve Incineering Technologies proje ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 3,5 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçen üretim makineleri, özgün tasarım, yazılım gibi özellikleriyle Türkiye’de akü imalatında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Cihan Elbirlik: “Yeni makinelerimizle beraber artan otomosyan seviyemiz, üretimdeki verimliliğimize büyük ölçekte katkı sağladı”

İnci GS Yuasa’nın teknoloji alanındaki bilgi birikiminin ve yenilikçi bakış açısının bir ürünü olan yeni nesil makineler ile şirketin sektördeki öncü konumunu pekiştireceklerini ifade eden İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, “Sektörümüzün teknoloji lideri olmak ve en yenilikçi hizmetleri sunmak adına bitmeyen enerjimizle çalışıyoruz. Uzman teknik ekibimizin hayata geçirdiği bu üretim makineleri İnci GS Yuasa için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Tüketicilerimize her araç segmentinde ileri teknolojiye sahip yenilikçi ürünler sunarken, kendi makinelerimizi tasarlayıp üreterek farklı bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Yeni makinelerimizle oluşturduğumuz hattımız, üretim potansiyelimizi destekleyecek, büyümemize katkı sağlayacak ve otomasyon seviyemizi artırarak daha verimli üretim, teslim hızı ile teknik bağımsızlık gibi alanlarda faydalar sağlayacak. Yanı sıra GS Yuasa’nın farklı ülkelerdeki firmalarının ihtiyaçlarını karşılama noktasında da iş birliği potansiyeli yaratacağını düşünüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

5 Yıllık Yatırımın Yüzde 60’ı Teknolojiye

Elbirlik, İnci GS Yuasa’nın AR-GE yatırımları konusunda geldiği noktayı değerlendirerek: “Akülerimizi en yüksek kalite standardı ile geliştirmeyi ve müşteri memnuniyetini işimizin merkezinde tutuyoruz. Bunun için Ar-Ge yatırımlarımıza çok önem veriyoruz. Beş yılda yaptığımız toplam yatırımımızın yüzde 60’ını teknoloji alanında gerçekleştirdik. Sürdürülebilir yatırımlarla teknolojimizi en yüksek seviyeye taşıyarak, süreçlerimizi iyileştirerek sektörümüzde kalitenin referans noktası olmak için çalışıyoruz” dedi.

“Makine üretiminde kullanılan parçaların %75’i yerli tedarikçilerimizden”

Incineering Technologies makinelerinin, tasarım sürecinden başlayarak üretim aşamasına kadar tüm aşamalarda birçok detayın öngörülerek çalışıldığını söyleyen Cihan Elbirlik, makine imalatındaki mekanizma, şase, pano gibi parçaların %75’inin yerli tedarikçilerden sağlandığının altını çizdi. Elbirlik, Incineering Technologies’in makine üretim yolculuğunda, yerli tedarikçilerin standartları yüksek ürünlerinin yer almasını çok kıymetli bir sinerji olarak tanımladı.

İnci GS Yuasa Sektöre Yine İlk’leri Kazandırdı

Türkiye’de akü teknolojileri üzerine sektördeki ilk AR-GE merkezinin kurucusu ve lokomotif markası İnci Akü ile sektöründe Turquality programına kabul edilen ilk firma olan İnci GS Yuasa, ilk’lerine yenilerini ekledi. İlk defa binek, hafif ticari ve ağır vasıta aküleri dahil geniş bir ürün yelpazesini kapsayan standartlarda makine imalatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Elbirlik geliştirilen makinelerle ilgili de bilgi verdi: “Proje kapsamında Türkiye’de muadili olmayan özel makine, yazılım ve mekanizma imalatları yapılmıştır. Özgün ve yalın tasarımı, servo motorlu otomatik ayar özelliği, ProfiNET haberleşme sistemi, Wi-fi kontrolü ve IO-Link teknolojisine sahip tüm Incineering Technologies makinelerinde otomasyon çalışması gerçekleştirildi. Makinelerin birbiri ile konuşması sayesinde ürün takibi anlık olarak yapılabiliyor ve istenilen tüm veri hızlıca toplanabiliyor. Bu da bize hızlı olmakta birlikte hatasız bir süreç imkanı da sunuyor. Hotmelt ve Lazer Kodlama makinelerimiz, özgün tasarım ve donanımları ile Türkiye’de muadili olmayan makinelerdir. Uzman teknik ekibimiz tarafından Endüstri 4.0 standartlarında geliştirilen ilk Akü Sızdırmazlık makinesi, tamamen özgün bir tasarıma sahip olan Kutupbaşı Ölçüm Makinesi gibi inovasyonlarımızın, dijitalleşme dünyasında İnci GS Yuasa’yı farklı bir noktaya taşıdığına inanıyorum.” İnci GS Yuasa, gerçekleştirdiği Incineering Technologies makinelerinin üretimiyle akü sektörüne yeni bir soluk getirirken aynı zamanda çevre dostu bir politika da benimsedi. İnci GS Yuasa’nın yeni nesil üretim makinelerinde çevresel etki de gözetilerek, yüksek enerji verimliliğine sahip motor seçimi sayesinde standart motorlara göre %2 daha az enerji tüketimi sağlandı. 1.716 ton CO2 salınımının önüne geçilmiş oldu ve bu değer yaklaşık olarak 3,5 dönüm ağacın 1 yılda tuttuğu karbona denk gelmektedir. Mevcut tasarruf planı ve bu işleyiş ile tüm makineler için yılda 3,991 Kwh daha az enerji tüketimi hedeflenmektedir. Önemli bir AR-GE yatırımı, çalışma, strateji ve zaman ile hayata geçirilen projenin ilerleyen süreçlerde çok daha büyük üretimlere imza atması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz