Paris, Atık Toplama ve Yol Bakım Araçları için Allison Tam Otomatik Şanzımanları
Tercih Ediyor

İnovasyonun ön sıralarında konumlanmayı başaran Paris, günlük olarak çok yoğun kentsel alanlarda çalışan sürücülerin işini kolaylaştırmak için Allison tam otomatik şanzıman donanımını tercih etti.

Paris Temizlik Teknik Servisleri, çoğunluğu atık toplama kamyonları olmak üzere yol yıkama, süpürme ve çok amaçlı taşıma araçlarından oluşan 12 ila 26 ton arasında 377 araçlık bir filoya sahip. Bu araçların neredeyse yüzde 100’ü ise Allison tam otomatik şanzıman donanımı ile hizmet sunuyor.

Paris genelindeki altı garaj ve 700 sürücüsü ile Mekanik Araçlar Bölümü, yüzde 50’si alt yükleniciler tarafından yürütülen, şehirdeki atık toplama ve sokak temizleme araçlarının işletilmesinden ve bakımından sorumlu. Paris Şehri Malzeme Satın Alma ve Kullanma Departmanı Başkanı Hervé Piguet, konula ilgili olarak; “Bu yönetim ve alt yüklenici organizasyonu sayesinde, daha fazla esnekliğe sahibiz. Birbirimizle yarışarak en iyiye ulaşıyoruz. Bu nedenle araçlar, uygulamalar ve optimize edilmiş prosedürlerle her zaman yenilikçi olmak için daha duyarlıyız” diye belirtiyor.

2002 yılında Paris Şehri, hem kendi öz mal araçları hem de hizmet sağlayıcıları adına karbon ayak izini azaltmak için doğal gaz teknolojisini tercih ederek enerji dönüşümüne başladı. Şu anda filonun tamamı, BioCNG kullanıyor.

Bu süre zarfında şehir, filosunun neredeyse yüzde 100’ünü Allison tam otomatik şanzımanlarla donattı. 2018 ve 2021 yılları arasında Paris, filosunun yarısını temsil eden 168 aracı yeniledi. İlk vakumlu süpürme ve CNG ile çalışan yıkama araçları gibi yenilikçi araçlar da tedarik edildi. Yenileme sürecinde filoya katılan her araç, Allison şanzıman ile donatıldı.

Piguet; “Allison tam otomatik şanzımanın yol çalışması uygulamalarımıza kattığı değer yıllar içinde kanıtlandı. Paris gibi yoğun bir şehirde, yol kullanıcılarının arttığı kentsel bölgede ağır kamyon kullanmak, sürücülerimiz için giderek daha zor ve stresli hale geliyor. Yola odaklanmaları gerekiyor. Allison, vitesleri otomatik olarak değiştirerek sürücülerin yüklerini azaltıyor. Artık mekanik bir debriyaj olamadığından sürücüler daha az yoruluyor. Daha sarsıntısız sürüş sayesinde, atık toplama araçlarının arkasındaki ekipler için de çalışma koşulları daha rahat hale geliyor” şeklinde açıklıyor.

Yıllar içinde Allison Transmission, Paris’teki şasi üreticilerine tam otomatik şanzıman tedarik eden tek üretici olmayı başardı. Hervé Piguet, açıklamasına; “Atık toplama konusundaki kısıtlamalar ve yüksek talepler, bu şanzımanların kalitesini ve güvenilirliğini test etmeyi mümkün kıldı. Allison ile gerçek bir ortaklık geliştirdik. Bakım ekiplerimizi eğittik ve filomuzun kullanılabilirliğini optimize etmek için şanzıman kontrol araçlarına yatırım yaptık. Allison, her zaman beklentilerimizi dinledi ve taleplerimiz için hızlı geri bildirimlerde bulundu” diye ekledi.

3777_07

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz