TEMSA’NIN ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERİ FRANSA’DA!

Bugüne kadar teslim ettiği 5 binin üzerinde araçla, Fransa pazarının en güçlü oyuncuları arasında yer alan TEMSA’nın elektrikli araçları bölgede yollara çıktı. Başlatılan demo programı kapsamında bölgenin önemli operatörlerinden olan UTP’ye 3 adet MD9 electriCITY model araç teslim edildi. Sıfır emisyon hedefiyle ‘Akıllı Şehirler’ vizyonuna katkı sağlayacak araçların önümüzdeki dönemde bölgede sayısının artırılması hedefleniyor.

Sabancı Holding ve PPF Group (Skoda Transportation) ortaklığıyla faaliyet gösteren TEMSA, Fransa pazarındaki konumunu güçlendiriyor. Bugüne kadar Fransa’ya 5 binin üzerinde araç teslimatı gerçekleştiren; geçtiğimiz yıllarda da bölgede kendi dağıtım ve servis ağı organizasyonunu oluşturan şirket, kendi bünyesinde geliştirdiği elektrikli araçlarını pazara sundu. Dünyanın birçok şehrinde demo sürüşleri yapılan MD9 electriCITY model elektrikli araçlar Fransa’da da tanıtıldı. Bölgeden gelen talep üzerine demo sürüşlerine başlanan 3 adet MD9 electriCITY, Fransa’nın en büyük operatör şirketlerinden olan UTP’ye teslim edildi. Çevreci ulaşıma önemli katkılar sunması hedeflenen araçlar, Güney Fransa bölgesinde hizmet verecek.

ELEKTRİKLİ ARAÇ TESLİMLERİ DEVAM EDECEK

MD9 electriCITY’nin TEMSA’nın gelecek dönem vizyonunun somut örneklerinden biri olduğuna dikkat çeken TEMSA Fransa Genel Direktörü Serkan Uzunay, “Bugün toplu ulaşım trendlerinde, dünyadaki en büyük meydan okumalardan bir tanesi çevreci özelliklerle konforu ve güvenliği birleştirebilmek; bunu da mümkün olduğunca uygun maliyete müşterilere sunabilmek. Bu vizyon ile geliştirdiğimiz MD9 electriCITY ile toplu taşımanın geleceğine katkı sağlamak en büyük hedefimiz.  Bu kapsamda dünyanın dört bir yanına teslim ettiğimiz araçlarımızdan aldığımız olumlu geri bildirimler bizi çok gururlandırıyor.   

Bu uzun yolda, duraklarımızdan biri de en önemli yurtdışı pazarlarımız arasında yer alan Fransa oldu. Bugün itibarıyla Fransa yollarında TEMSA markalı 5 binden fazla aracımız bulunuyor.  Şehrin vizyonuna yakışacak 3 adet elektrikli aracımızı değerli iş ortaklarımızdan UTP’ye teslim ettik. Bölgedeki talep ve beklentiler doğrultusunda önümüzdeki dönemde yeni teslimatlarımızı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İLK DEFA AUTOCAR EXPO’DA TANITILMIŞTI

Otobüs alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından olan Autocar Expo’ya 3 aracıyla katılan TEMSA, fuarda büyük ilgi görmüştü. TEMSA’nın Fransa’da ilk kez görücüye çıkan elektrikli otobüsü MD9 electriCITY, çevreci teknolojisi ve konforuyla fuarın en çok dikkat çeken araçlarından biri olmuştu.

2 SAATTE ŞARJ EDİLEBİLİYOR Çevreci ulaşımında önemli katkı sunması hedeflenen MD9 electriCITY, Avrupa Birliği normlarına uyumlu ekipmanları, ulaşım sistemine entegre yolcu bilgilendirme ekipmanları ile erişilebilir ve güvenli bir ulaşım çözümü sunuyor. Programlanabilir rejenerasyon özelliği ile MD9 electriCITY aynı zamanda, aracın yolculuk esnasında elektrik üreterek batarya kapasitesinden maksimum seviyede faydalanabilmesine olanak tanıyor. Yüksek yolcu kapasitesi ile 30+2 kişiye kadar çıkabilen ve 3 farklı şarj opsiyonu bulunan araç, 2 saatte şarj edilebiliyor.  Sıfır karbon emisyonuna sahip 9 metre uzunluğundaki çevreci otobüs, aynı zamanda sessiz, konforlu, yüksek performanslı son teknolojinin izlerini taşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz