Karsan’dan Bir İlk Daha!
Karsan, Kuzey Amerika Pazarına Kanada’da e-JEST ile Giriş Yaptı!

‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma vizyonu ile ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının iki yıl üst üste lider modeli olan e-JEST ile Kuzey Amerika pazarına giriş yaptı. Kanada’nın Saint John şehrine, Karsan’ın, distribütörü Damera iş birliğiyle yapılan teslimat ile e-JEST modeli Kuzey Amerika’da 6 metre (20 fit) boyunda yolcu taşıyacak alçak tabanlı ilk elektrikli minibüs olarak hizmete başlıyor. Saint John şehrinde hizmete girecek e-JEST’ler için gerçekleştirilen teslimat törenine, Kanada Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Gary Crossman, Saint John Belediye Başkanı Donna Reardon, Karsan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çetin, Damera Bus CEO’su Raj Mahadeo, Saint John meclis üyeleri, çok sayıda basın mensubu ve projenin hayata geçirilmesini sağlayan Karsan ve Damera firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika’yı da hedef pazar olarak belirlediklerini ifade ederek, “Küresel alandaki iş birliklerimizi stratejimiz doğrultusunda Kuzey Amerika’da Kanada ile sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Damera ile imzaladığımız distribütörlük anlaşmasının ardından, ilk e-JEST teslimatımızı gerçekleştirdik ve bir kez daha Karsan olarak ilke imza attık. Eylül ayında, Kanada’nın Saint John kentinde yolcu taşımaya başlayacak olan Karsan e-JEST, Kanada’nın 20fit boyunda toplu ulaşım hizmeti sunan alçak tabanlı ilk elektrikli minibüsü oldu. Saint John kentine teslim ettiğimiz e-JEST ile, Karsan olarak, Kanada’nın toplu ulaşımda elektrikli dönüşümüne öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz.  Karsan e-JEST ile birlikte elektrikli ürün gamımızın Kuzey Amerika pazarında önümüzdeki dönemde etkin bir şekilde yer almasını hedefliyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla çağın ihtiyaçlarına uygun toplu taşıma çözümleri sunan Karsan, global bir marka olma yolunda ilerleyişine hızla devam ediyor. Birçok Avrupa kentinin ulaşım altyapısının dönüşümüne elektrikli ürün gamıyla destek veren ve kalıcı bir başarı sağlayan Karsan, Kuzey Amerika pazarında da da bir ilke imza attı. Damera ile imzaladığı anlaşma sonrasında, Karsan’ın Avrupa pazar lideri %100 elektrikli minibüs modeli e-JEST, Kanada’da 20 fit boyunda toplu ulaşımda yolcu taşayacak alçak tabanlı ilk elektrikli minibüs oldu. Geçtiğimiz yıl da Avupa pazarında en çok satan elektrikli minibüs unvanını koruyan e-JEST, şimdi ise Kanada’nın Saint John şehrinde hizmete başlıyor.

“İlklere imza atmayı sürdüreceğiz”

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika’yı da hedef pazar olarak belirlediklerini ifade ederek, “Norveç’te yolcu taşıyan ilk otonom araç olan Otonom Atak modelimizin ardından Kuzey Amerika’da da 20 fit boyunda, toplu taşımada alçak tabanlı ilk elektrikli minibüsümüzü de yollara çıkartarak yeni bir ilke imza attık. Küresel alandaki iş birliklerimizi stratejimiz doğrultusunda Kuzey Amerika’da Kanada ile sürdürüyoruz. Bu kapsamda Damera ile geçen sene imzaladığımız distribütörlük anlaşmasının ardından ardından, ilk e-JEST teslimatımızı gerçekleştirdik ve bir kez daha Karsan olarak ilke imza attık. Eylül ayında, Kanada’nın Saint John kentinde yolcu taşımaya başlayacak olan Karsan e-JEST, Kanada’nın 20fit boyunda toplu ulaşım hizmeti sunan alçak tabanlı ilk elektrikli minibüsü oldu. Saint John kentine teslim ettiğimiz e-JEST ile, Karsan olarak, Kanada’nın toplu ulaşımda elektrikli dönüşümüne öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Karsan, dönüşümün bir parçası olacak!

Kanada’nın Saint John Şehri elektrikli araçlar konusunda önemli adımlar atarak bir dönüşüm taahhüdüne imza attı. Karsan ile birlikte dönüşümün ilk adımlarının gerçekleştiği bu yeni önemli yeşil girişimde, şehrin filosundaki karbon yayan araçları 2040 yılına kadar bataryalı elektrikli veya hidrojen yakıt hücreli araçlarla değiştirme taahhüdünü daha da güçlendiriyor. Şehrin filosuna katılan Karsan e-JEST minibüslerin hem boyutuyla hem de emisyonsuz ve sessiz çalışmalarıyla yerleşim alanlarında isteğe bağlı ulaşım hizmeti için mükemmel uyum sağladığı görülüyor. Bunun da ilerleyen dönemde ülke genelinde aynı dönüşümü yapmayı hedefleyen belediyeler için ilham kaynağı olması bekleniyor.

İleriye doğru hareket eden şehrin tercihi Karsan

İlklerin şehri olarak bilinen ve her zaman ileriye doğru hareket eden Saint John Şehri dünyadaki toplu taşıma sistemlerinin geleceği olan yeşil ulaşım için Karsan e-JEST ile ilk adımlarını attı.  Altı adet 20 fitlik Karsan e-JEST filosu, şehrin Toplu Taşıma Dönüşüm Programı’nın bir parçası olarak bu Eylül ayında Saint John’da hizmete girecek. İlk olarak 2021’de duyurulan bu program ile, elektrikli otobüsler ve bu yılın sonlarında başlatılması beklenen isteğe bağlı otobüs hizmeti kullanılarak belediye ulaşım sisteminin dönüştürülmesi hedefleniyor.

Karsan Kanada’da tecrübeli Damera’ya emanet

Karbon salınıma dikkat eden ve çevreci vizyonu bulunan şehirlerin ilk tercihleri arasında bulunan Karsan’ın Kanada’daki distribütörü Damera, ülke genelinde otobüs ve toplu taşıma endüstrisindeki tecrübesi ve kapsamlı bilgi birikimiyle faaliyet gösteriyor. Satış konusunda uzman kadroya sahip Damera, aynı zamanda detaylı tamir ve onarımların gerçekleştiği, son teknoloji boya kabininin yer aldığı merkez tesisi ve yedek parça ağıyla da satış sonrası hizmetler alanında farkını ortaya koyuyor. 

Karsan Kuzey Amerika pazarında büyümeyi sürdürüyor

Karsan e-JEST, halihazırda Kanada’da müşteri tanıtımları kapsamında büyük bir ilgiyle dolaşıyor. Kuzey Amerika’da emin adımlarla ilerleyen Karsan, e-JEST ile birlikte elektrikli ürün gamını pazarda önümüzdeki dönemde de etkin bir şekilde yer almasını hedefliyor ve bu yöndeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bununla birlikte, elektrikli ürün ailesinin bir diğer  üyesi Otonom e-ATAK aracını da, kampüslerinde çalışmak üzere ABD’de yer alan Michigan State University’e göndermişti. Otonom e-ATAK, şuanda kampüste öğrencileri, öğretim görevlilerini ve ziyaretçileri taşıyarak Kuzey Amerika’da Karsan markalı sürücüsüz araç deneyimi gerçek trafik koşullarında sunuyor.

Yüksek manevra kabiliyetine sahip e-JEST 210 km’ye kadar menzil sunuyor Yüksek manevra kabiliyeti ve benzersiz yolcu konforuyla kendini kanıtlayan e-JEST, 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalarla tercih edilebiliyor. 210 km’ye kadar menzil sunarak bu anlamda 6 metrelik (20 fit) küçük otobüs sınıfının en iyi performansını gösteren e-JEST’in enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryaları yüzde 25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor. 10,1 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, tamamen dijital gösterge paneli, anahtarsız çalıştırma, USB girişi ile donatılan ve talebe bağlı olarak Wi-Fi uyumlu altyapı sağlayan e-JEST, 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon sistemiyle de binek otomobil konforunu aratmıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz