Balıkesir toplu ulaşımına yeni bir soluk getirecek

Otokar Centro Balıkesirlilere Hizmet Verecek

Büyükşehirlerin toplu taşımadaki öncelikli tercihi olan Otokar, geçtiğimiz aylarda kazandığı, Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. tarafından açılan ihale kapsamında 25 adet Otokar CENTRO’yu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. Edremit Otogarı’nda düzenlenen törenle hizmete alınan 6,6 metre uzunluğundaki CENTRO’lar Balıkesir’in toplu taşımasına yeni bir soluk getirecek.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yurt dışında ve Türkiye’nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını modern araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği araçların teknolojisi, tasarımı, ergonomisi ile 50’yi aşkın ülkede milyonlarca yolcuya konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunan Otokar; Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için açtığı ihaleyi kazanmasını takiben 6,6 metre uzunluğundaki 25 adet Otokar CENTRO Edremit Otogarı’nda düzenlenen törenle teslim etti.

Gerçekleşen teslimat törenine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, ilçe belediye başkanları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Nurullah Erel, Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Genel Müdürü Atınç Akıncı ve Otokar Ticari Araçlar Kamu Satışları Direktörü Mahir Özşeker katıldı. Balıkesir’in mevcut filosunu güçlendirecek olan araçlar, Ayvalık-Edremit Körfez hattı bölgesi ile merkeze yakın ilçe hatlarında kullanılacak.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, manevra kabiliyeti yüksek, bölgenin şartlarına uygun, yolcu iniş-binişinin kolay olduğu, ergonomik bir araç ihtiyacına istinaden Otokar CENTRO’nun tercih edildiğini belirtti.

Otokar CENTRO’nun Balıkesirlileri taşıyacak olmasından dolayı heyacan ve mutluluk duyduklarını belirten Otokar Ticari Araçlar Kamu Satışları Direktörü Mahir Özşeker “CENTRO, yolcu taşıma kapasitesi ve üstün manevra kabiliyetiyle Avrupa normlarının en yenilikçi aracı. Hesaplı yatırım maliyeti, düşük işletme giderleri ile kullanıcısına sağladığı tasarrufun yanı sıra CENTRO, yüksek performansı, alçak tabanı ve geniş iç hacmi ile konfor vadediyor. Toplu taşıma araçları alanındaki 60 yıla yakın deneyimimiz ile geliştirdiğimiz CENTRO, toplu ulaşımda çağdaş şehirlerin vazgeçilmezi olacak” dedi.

TOPLU TAŞIMANIN YENİ GÖZDESİ OLACAK 6,6 metre uzunluğundaki Otokar CENTRO, geniş ve ferah iç mekanı ile dikkat çekiyor. Belediyeler ve halk otobüsleri kooperatifleri için geliştirilen araç, Euro 6 emisyon seviyesini sağlayan çevreci motoru, üstün performansı ile dik yokuşları zorlanmadan tırmanırken, düşük işletme giderleriyle tasarruf sağlıyor. 11 sabit, 6 katlanır koltuklu araçta 14 ayakta yolcu taşınabiliyor. Basamaksız girişe imkan sağlayan alçak tabanlı gövde tasarımı, engelli rampası ile tüm yolcular araç içerisine kolayca biniyor ve rahat koltukları sayesinde konforla seyahat ediyor. Otokar CENTRO, teknolojisi ve yüksek güvenlik donanımı ile hem yolcusuna hem de sürücüsüne güven veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz