İlk elektrikli EcoCombi, Hollanda’da yola çıkıyor

Vlot Logistics, Hollanda’daki filosuna tamamen elektrikli bir EcoCombi ekleyen ilk şirket oldu. Tekerlekli kriko ve yarı römorka sahip DAF CF Electric kamyon kombinasyonu, 23 tonluk/metrelik vinçle birlikte elektrik tahrikli bir HIAB kanca kolu ile donatılmıştır.

Vlot Logistics, inovasyon ve “sıfır emisyonlu” kamyonların kullanımı konusunda öncülük etmeyi amaçlamaktadır. Şirketin şu anda filosunda, toplam uzunluğu 25,25 metre olan yeni DAF CF Electric EcoCombi de dahil olmak üzere elektrikle çalışan 10 kamyon bulunuyor. Vlot Logistics genel müdürü ve şirketin sahibi Rokus Vlot, ” Bu kombinasyonu konteynerlerin taşınması için kullanıyoruz. EcoCombi ile 20 metrelik üç konteyneri aynı anda taşıyabiliyoruz ve bu da yolculuk sayısını sınırlamaya yardımcı oluyor. Hem iklim hem de trafik sıkışıklığı için kazançlı bir durum,” diyor.

“DNA’mızın bir parçası”

Rokus Vlot açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Elektrikli taşımacılık, operasyonlarımıza tamamen entegre edilmiştir. Sürücülerimiz araçları sürmeye alıştı. Programlarımızı 200 ila 250 kilometrelik menzili en iyi şekilde kullanacak ve kamyonların akülerinin tam olarak ne zaman şarj edildiğini bilecek şekilde ayarladık.”

Vlot Logistics, Rotterdam’da DAF CF Electric’in batarya takımını bir saat içinde %80’e kadar şarj edebilen kendi yüksek güçlü 300 kW DC şarj istasyonuna sahiptir. Gücün çoğu, şirketin tesislerindeki çatılardaki güneş panellerinden geliyor. Rokus Vlot: “Mükemmel bir döngü!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz