Stellantis, Yılın İlk 10 Ayında, Avrupa’da Toplam ve Elektrikli Pazarında Büyüdü!

Stellantis, yılın ilk 10 ayında %18,8 pazar payı elde ederek Avrupa (AB29) toplam pazar satış sıralamasında ikinciliğini sağlamlaştırırken hafif ticari araç pazarındaki liderliğini de %30’un üzerindeki pazar payı ile sürdürüyor. Stellantis, Batarya Elektrikli Araç pazarında, 2022’nin 3. çeyreğine kıyasla %41’lik bir artış kaydetti ve %15,3’lük bir pazar payı ile Avrupa sıralamasında ikinci sıraya yükseldi. Ekim ayına yönelik ön bilgiler; olumlu trendlerin devam ettiğini gösteriyor. Ekim 2022’ye kıyasla tescillerin %14 artışı bunun göstergesi olarak tespit ediliyor.

Stellantis, geçtiğimiz haftalarda üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirketin başarılı performansına “Genişletilmiş Avrupa Operasyonları” önemli katkı sağladı. Özellikle, sevkiyatlardaki %11’lik artışın etkisiyle net gelirlerde yıllık %5’lik artışla Stellantis, Avrupa pazar satışlarında ikinci sırada yer alarak, üçüncü çeyrekte %18,3 pazar payı elde etti. Stellantis’in sürekli olarak %30’un üzerinde pazar payı ile baskın olduğu ticari araç segmentindeki performansını, yakın zamanda pazara sunulan Stellantis Pro One iş birimi destekliyor.

Opel ve hafif ticarilerin katkısı büyük!

Önemli Avrupa pazarlarında kayda değer başarılar elde edildi. Buna, eylül ayında, Almanya’da neredeyse 3 yılın en yüksek seviyesi olan %14,9’luk pazar payı ile Opel, Jeep ve hafif ticari serisinin katkıları dahil oldu. Stellantis, ayrıca İngiltere’de en çok satan B segmenti otomobil Vauxhall Corsa ile %14’lük pazar payına ulaşarak, en yüksek aylık satış hacmini kaydetti.

Stellantis, batarya elektrikli araç pazarında 2022’nin üçüncü çeyreğine kıyasla %41 artışla hızla büyüyor. Avrupa’da %15,3 pazar payına ulaştı, ayrıca farklı batarya elektrikli araç segmentinde de lider oldu. Batarya elektrikli araç satışları, her çeyrekte istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Üçüncü çeyrekte teslim edilen 87 bin adedin üzerinde batarya elektrikli araçla Stellantis, Avrupa sıralamasında ikinci sırada yer alıyor. Fiat 500e, Opel/Vauxhall Corsa Elektrik, Peugeot E-208, Jeep Avenger gibi modeller ve batarya elektrikli hafif ticari serisinin tamamı (%38 pazar payı) şirketin performansını artırdı. Ayrıca Stellantis, eylül ayında Almanya’nın elektrikli otomobil pazarında yaklaşık %23 pazar payı ile en üst sırada yer aldı.

Elektrikliye geçiş ivmesi ekimde artıyor!

Stellantis Genişletilmiş Avrupa Operasyon Direktörü Uwe Hochgeschurtz; “Avrupa’daki pazar liderleriyle aradaki farkı kapatmakla kalmadık, geçtiğimiz çeyrekte batarya elektrikli araç pazarında onları geride bile bıraktık. Aksaklıkların halen hissedildiği dinamik ve rekabetçi bir ortamda, çalışanlarımızın özverisi ve bayi ağımızın bağlılığıyla benzersiz ürün çeşitliliği sunarak başarımızı sürdürüyor ve daha da ileriye taşıyoruz. Elektrikliye geçiş ivmesi ekim ayında da artıyor. Dare Forward 2030 stratejik planımızın bir parçası olarak, 2024 sonuna kadar tamamen elektrikli model yelpazemizi ikiye katlama yolunda ilerliyoruz. Önümüzde uzun bir yol var ama birlikte çıktığımız bu yolculukta başarıya hazırız” dedi. AB29’da ekim ayına ilişkin ön sonuçlar, tescillerde geçen yıla göre %14’lük bir artış, ay bazında pazar payı yaklaşık %19,1 (Eylül 2023’e kıyasla +0,2 puan) ve yılın ilk 10 ayı için %18,8 seviyelerini gösteriyor. 5 önemli Avrupa ülkesinde ekim satışları, geçen yıla göre daha yüksek: Fransa’da %+21,3, Almanya’da %28,9, İtalya’da %+18,2, İspanya’da %+6,4 ve İngiltere’de %+6. Fransa, İtalya ve Portekiz toplam pazarında lider olunurken, elektrikli pazarda Fransa, Portekiz ve İspanya’da öncülük sağlandı. Vauxhall, İngiltere’nin 1 numaralı e-ticari araç markası ve Vauxhall Corsa, Mokka ve Vivaro Electric versiyonları, ilgili batarya elektrikli araç segmentlerinde zirvede yer alıyor. Stellantis, Almanya’da da başarılı bir ekim ayı geçirdi, ticari araç satışları neredeyse iki katına çıktı ve %25,7’lik rekor pazar payına katkıda bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz