Karsan’dan Roma’ya Beş Ayda Dev Teslimat!

227 adet Citymood Otobüs Roma Yollarında!

Yerli üretici Karsan, yüzde 28,6 hissesine sahip olduğu Industria Italiana Autobus SpA (IIA) ile ortaklığı doğrultusunda Bursa’daki fabrikasında ürettiği Menarinibus Citymood otobüslerinden Roma Belediyesi’ne 227 adet teslimat gerçekleştirdi. İhracattaki önemli yükselişini hız kesmeden sürdüren Karsan, ürettiği 10 ve 12 metrelik dizel ve CNG’li otobüsleri toplamda 5 aylık bir süre içerisinde Roma halkının hizmetine sunmuş oldu. Teslimi gerçekleşen 227 adetlik Roma Belediyesi araçları dahil, 2019’da toplam 90 milyon Euro büyüklüğünde yeni Citymood siparişi aldıklarını ve yılı 500 adedin üzerinde Citymood üretimi ile kapatacaklarını belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “IIA ile işbirliğimizden bu yana gerçekleştirdiğimiz Citymood ihracatında yıl sonu itibarıyla 1.000 adedi aşacağız. Roma Belediyesi’ne teslim ettiğimiz araçlarımız haftanın 7 günü 20’şer saat %99 servis edilebilirlik seviyesiyle tam performansla kesintisiz şekilde çalışıyorlar. Bu da Belediye’ye karlılık anlamında büyük bir katma değer sağladığımızı gösteriyor” dedi.

Türkiye’de yer alan fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun ulaştırma çözümleri sunan Karsan, başta Avrupa olmak üzere ihracat faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda Karsan, yüzde 28,6 hissesine sahip olduğu Industria Italiana Autobus SpA (IIA) ortaklığı ile ürettiği Menarinibus Citymood marka otobüslerden Roma Büyükşehir Belediyesi’ne 227 adet teslim etti. 10 ve 12 metrelik dizel ile CNG’li Citymood otobüslerin toplamda 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde Roma halkının hizmetine sunulmasıyla, Karsan’ın global ölçekte üretim ve satış başarısı da bir kez daha tescillenmiş oldu.

Teslimi gerçekleşen 227 adetlik Roma Belediyesi araçları dahil, bu yıl toplam 90 milyon Euro büyüklüğünde yeni Citymood siparişi aldıklarını belirten Karsan CEO’su Okan Baş, 2019’u 500 adedin üzerinde Citymood üretimi ile kapatacaklarını ifade ederek, “IIA ile işbirliğimizden bu yana gerçekleştirdiğimiz Citymood ihracatında yıl sonu itibarıyla 1.000 adedi aşacağız. Roma Belediyesi’ne teslim ettiğimiz araçlarımız haftanın 7 günü 20’şer saat %99 servis edilebilirlik seviyesiyle tam performansla kesintisiz şekilde çalışıyorlar. Bu da Belediye’ye karlılık anlamında büyük bir katma değer sağladığımızı gösteriyor” dedi.

Citymood; yolcusuna konfor, işletmesine kar sunuyor!

Yılda yaklaşık 7,2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Roma’da, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde haftanın her günü çalışan 227 adet Menarinibus Citymood otobüslerintüm bakım, onarım ve satış sonrası hizmetleri ise IIA tarafından sağlanıyor. Toplu taşımadaki erişim sorunlarını ortadan kaldıran Citymood’un 12.1 metre uzunluğundaki versiyonu 96 yolcu, 10.6 metre uzunluğundaki versiyonu ise 84 yolcu kapasitesi sunuyor. Tam faydalanılan kapasite ile motorin/gaz, bakım ve ilk alım maliyetlerini minimuma indiren Citymood; pratik rampası, tekerlekli sandalye bölgesi, tam alçak tabanlı yapısı ve bağımsız ön süspansiyonu gibi özelliklerle kent içinde yolculara kaliteli ulaşımlar sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz