Allison Transmission, Türkiye genelinde turizm taşımacıları ile buluşuyor

Allison Transmission, tam otomatik şanzımanların turizm taşımacılığı alanında sağladığı avantajları kullanıcılar ile deneyimlemek üzere Türkiye turuna çıktı.

Yolcu transferleri ve tur operasyonları gibi farklı alt uygulamaları kapsayan turizm taşımacılığı, hem taşımacılık hem de turizm sektörü için önemli bir alan. Otobüs uygulamalarında tam otomatik şanzıman lideri olan Allison Transmission, sunduğu dayanıklılık, güvenlik, konfor ve düşük işletme giderleri avantajlarıyla turizm taşımacılığı alanında Türkiye’deki iddiasını daha da geliştiriyor. Allison T 2100 xFE™ tam otomatik şanzıman donanımlı 7 metre Otokar Sultan Comfort modeli ile yola çıkan Allison Transmission, Ankara, Kapadokya ve Kayseri’de turizm taşımacıları ile bir araya geldi.

Allison Transmission Türkiye ve Ortadoğu Bölge Direktörü Atak Talas konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Turizm sektörünün geneline bakıldığında konaklama yatırımlarından sonra ikinci sırada taşımacılık geliyor. Turizm taşımacılığında, özellikle araçların konforu, güvenliği ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor. Öte yandan bu zamana kadar Türkiye’de turizm taşımacılığı yapan filoların araç tercihlerinde satın alma maliyetlerini her şeyden önde tuttukları bir eğilim vardı. Artık bu eğilim değişime girdi ve Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de turizm taşımacılığı filoları, toplam sahip olma maliyetlerini göz etmeye başladı. Bu durumda da tam otomatik şanzımanlara yönelik bir talep oluşuyor” dedi.

Söz konusu konfor olduğunda hissedilmeyen otomatik vites geçişleri ile yolcu konforunun üst seviyelere çıkartıldığına değinen Talas; “Ayrıca yakıt ekonomisini destekleyen gelişmiş teknolojilerimiz ve düşük bakım-onarım maliyetleri de kullanıcılara büyük avantaj sunuyor” diyerek ekledi.

Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Temizsoy, Türkiye’de Avrupa standardındaki araçlarla hizmet verilmesinin hedeflendiğini belirterek; “Yerli ve yabancı grupların mesafe fark etmeksizin transfer ve tur hizmetleri, turizm taşımacıları tarafından gerçekleştiriliyor. Yolcuların turistlik seyahatlerinde en büyük beklentisi, konfor ve sorunsuz ulaşım oluyor. Tabi ki sürücülerimizin sürüş kolaylığı ve konforu da önemli. Bu nedenle araç üreticileri, tüm beklentileri karşılamak üzere pek çok özelliği araçlarında standart olarak sunuyorlar. Tam otomatik şanzıman donanımı ise halen opsiyonel. Aslında taşımacılık şirketlerimizin satın alma maliyetlerini göz etmesi nedeniyle bu durum böyle. Ancak kısa zamanda tam otomatik şanzımanların turizm taşımacılığı alanında standart haline geleceğini düşünüyoruz” diye belirtti.

Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Otokar Sultan Comfort modeli ile Türkiye genelinde turizm taşımacılarıyla test sürüşleri yaptıklarına değinen Allison Transmission Türkiye Pazar Geliştirme Müdürü Burak Kazar ise; “Otokar Sultan Maxi ve Mega modelleri de Allison opsiyonu ile sunuluyor. Şanzımanlarımızı test eden kullanıcılar, oldukça etkileniyor. Manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlara kıyasla tam otomatik şanzımanların düşük işletme maliyetlerine çok sıcak baktıklarını söyleyebiliriz. Turizm taşımacıları, hem yolcu hem de sürücü konforu anlamında da şanzımanlarımızın avantajlarını deneyimlediler” şeklinde açıkladı.

Sultan Comfort, 107 kW ve 632 Nm gücündeki motoru sayesinde her türlü yol koşulunda üstün performans sunuyor. EURO 6 emisyon değeri ile çevreci ve 6 ileri vites sistemi ile rampada güçlü olan Otokar Sultan, tüm bu özelliklerini tam otomatik şanzıman donanımı üst seviyeye çıkartıyor. Ayrıca mekanik bir debriyaj sistemi yerine tork konvertörü kullanıldığından bakım ve onarım maliyetleri de düşük oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz