Karsan’dan Bursa’ya 33 Adet Atak Ve Jest

13 Adet ATAK ve 20 Adet JEST olmak üzere toplam 33 Adet aracını Bursa’da Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne teslim eden Karsan, Türkiye’nin en genç filosunu oluşturdu.

Karsan, Bursa’da Mustafakemalpaşa Belediye’sine JEST ve ATAK’tan oluşan 33 adetlik araç filosu teslim etti. Bursa’nın merkeze yeni bağlanan ilçelerde halkı toplu taşımaya yönlendirmeye yönelik başlattığı çalışma kapsamında, Bursa ve ilçeler arasında aktif rol oynayan Burulaş’ın alt işletmecisi Mustafakemalpaşa 79 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi, araçlarını tamamen yeniledi. Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne teslim edilen Karsan markalı 13 adet ATAK ve 20 adet JEST olmak üzere toplam 33 adet özel halk otobüsü ve minibüs, 11 Şubat 2016, Perşembe günü Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törenle hizmete alındı.

Mustafakemalpaşa’yı en genç toplu ulaşım filosuna sahip ilçe durumuna getiren açılış törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı ve çok sayıda davetli katılırken, törende Karsan Pazarlama’yı ise Genel Müdür Vançın Kitapçı temsil etti.

Temel hedeflerinin halkın yaşam kalitesini daha üst seviyelere çıkartmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa’da hizmete alınan ATAK ve JEST araçlarının Avrupa başkentlerinde kullanılan araçlarla aynı nitelikte olduğunu vurguladı ve böylelikle en kaliteli hizmetin ilçeye ulaştığını söyledi. Kentiçi ulaşımın şehirlerin en önemli sıkıntısı olduğunu belirten Altepe, yeni alınan araçlarla birlikte Türkiye’nin en genç filosunun Mustafakemalpaşa’da olduğunu da belirtti. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hizmete alınan araçların dünya kalitesinde olduğunu söylerken, Kaymakam Mustafa Masatlı da halkın ulaşım ihtiyacının en üst seviyede karşılanacağına inandığını belirtti. 79 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Varol Üregen ise; tüm araçları 5.5 milyon TL’lik bir yatırımla yenilediklerini belirtti.
10 yılı aşkın bir süredir otomotiv sanayinde Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda olan Karsan’ın, “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda toplu taşımacılığa modern ürün ve hizmetler sunduğunu aktaran Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı ise, Karsan’ın bugüne kadar büyük bir bölümü Türkiye pazarına olmak üzere 100 binin üzerinde toplu taşıma aracı ürettiğini kaydetti. ATAK ve JEST’in Türkiye’deki ve yurtdışındaki birçok belediye tarafından tercih edildiğini anlatan Kitapçı sözlerine şöyle devam etti; “’Ulaşımda Kentsel Dönüşüm’ yaklaşımının bir sonucu olarak pazara sunduğumuz 8 metrelik Karsan ATAK; yüksek yolcu kapasitesi, düşük yakıt tüketimi ve modern tasarımı, yüksek manevra kabiliyeti, iyi yol tutuşu ile kullanıcılardan; alçak tabanlı yapısı, kolay erişimi kneeling sistemi, panoramik iç tasarımı, bağımsız süspansiyonları, ve sunduğu konforla da yolcular tarafından büyük beğeni topluyor. Toplu taşımacılık sistemlerindeki ihtiyaçlar ve değişimler takip edilerek geliştirilen JEST ise, herkese modern toplu ulaşım sağlarken; engelli, hareket kısıtlı ve yaşlı bireylerin de hayatın içinde diğer tüm bireylerle eşit şartlarda yer almasını amaçlıyor. Birçok çağdaş özelliği ile ideal bir toplu taşıma aracı olan JEST, yakıt ekonomisiyle de tercih ediliyor”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz