Yeni Crafter Okul ve Servis Türkiye yollarında !

Volkswagen Ticari Araç’ın C-D segmentindeki güçlü temsilcisi Crafter’ın model gamı, Okul ve Servis versiyonları ile tamamlandı. Geçtiğimiz yıl Pikap ve Panel Van versiyonlarının satışına başlanan ve her yönüyle yenilenen Yeni Volkswagen Crafter’ın, Okul ve Servis versiyonları Mayıs ayında Volkswagen Yetkili Satıcılarında yerini alıyor.

1949 yılından bu yana, ürettiği her modeliyle ticaretin her alanında yer alan Volkswagen Ticari Araç, en önemli modellerinden biri olan Crafter’ın Okul ve Servis versiyonlarının satışına Mayıs ayında başlıyor. Marka geçtiğimiz yıl modelin Pikap ve Panel Van versiyonlarını pazara sunmuştu.

Ticari araç kullanıcılarının ihtiyaçları göz önünde tutularak, bir önceki versiyonu tamamen geliştirilerek yeniden tasarlanan Yeni Volkswagen Crafter; %100 Volkswagen DNA’sına sahip. Teknoloji, güvenlik ve konfor öğelerindeki yeniliklerle dikkat çeken, hem iç hem de dış tasarımındaki değişikliklerle sınıfının çok ötesinde özellikler sunan ve sınıfındaki standartları yeniden belirleyen Yeni Crafter, 245 bin TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

İki farklı donanım: Comfortline ve Highline

Yeni Crafter Okul ve Servis, Comfortline ve Highline donanım seviyelerinde satın alınabilecek. Birçok güvenlik ve konfor özelliğinin standart olarak sunulduğu Comfortline donanım seviyesi dışında, müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda oluşturulmuş Highline donanım seviyesinde ise Composition Media radyo, Led Farlar ve Led Gündüz Sürüş Farları ile ErgoComfort Körüklü Sürücü Koltuğu standart olarak sunuluyor.

Yeni Crafter’da sadece yolcu konforu değil sürücü konforu da ön planda

Yeni Crafter’ın öne çıkan konfor öğelerinin başında sürücü koltuğu geliyor. Crafter’ın sürücü koltukları müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda iki farklı model olarak sunuluyor. Yeni Crafter’ın Highline modelinde kendi segmentinde ilk kez sunulan AGR Sertifikalı, 14 farklı yöne ayarlanabilen, sırt, bel, baldır desteği gibi birçok konforlu kullanım özelliği sunan, sürücü ağırlığına göre ayarlanabilir süspansiyonlu “Ergo Comfort” adında sürücü koltuğu bulunuyor.

Sınıfının en güçlü motoru

Sınıfının en güçlü motoruna sahip Yeni Crafter, 2.0 litre hacimli turbo dizel motorla satışa sunuluyor. Türkiye pazarında kendi segmentinde ilk olan 2.0 litre hacimli turbo dizel motor 177 PS güç üretirken 410 Nm tork sağlıyor. Volkswagen Ticari Araç tarafından Yeni Crafter için ticari hayatın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak özel olarak tasarlanmış, dayanıklı ve uzun ömürlü motor, yüksek performansı, düşük yakıt tüketimi ve yüksek çekiş gücü ile öne çıkıyor.

Servotronik direksiyonla kolay manevra kabiliyeti

Yeni Crafter’da standart olarak sunulan servotronik direksiyon, şehir içinde kolay manevra yaparak rahat kullanım ve park etmede kolaylık sağlıyor. Direksiyon düşük hızlarda yumuşayarak kolay bir sürüş sağlarken, yüksek hızlarda da sertleşerek kullanıcının ani hareket yapmasını engelleyip sürüş güvenliğini artırıyor.

Yüzde 100 Volkswagen AG onaylı üst yapı

Yeni Crafter’ın en önemli özelliklerinden biri de üst yapı çalışmalarının bizzat Türkiye’de geliştirilmiş olması. Yeni Crafter’ın üstyapı çalışmaları Doğuş Otomotiv garantisi altında Türkiye’de gerçekleştiriliyor. Otomotiv sektöründe kendi konularında uzman ve deneyimli birçok yerli yan sanayi ile Volkswagen kalitesinde ürünler geliştirilerek aynı zamanda ülke ekonomisine de katkıda bulunuluyor. Sektör ihtiyaçları ve müşteri beklentileri göz önüne alınarak yapılan ürün geliştirmeleri neticesinde, sürücü ve yolcuların konforlu seyahat etmesini sağlayan birçok yeniliğe imza atılıyor.

 

Sınıfında tek: 8 ileri otomatik vites seçeneği

Sınıfında yalnızca Yeni Crafter tarafından sunulan 8 ileri otomatik vites seçeneği, yakıt tüketimini azaltan, hızlı ivmelenme sağlayan, yumuşak ve sarsıntısız vites geçişi sunuyor. Kullanım kolaylığı ve sağlamlığı ile öne çıkan bu şanzıman Yeni Crafter modellerini şehir içi yolculuklar için çok uygun bir araç haline dönüştürüyor. 

İleri teknoloji sürücü destek sistemleri

Yeni Crafter, segmentinin üstünde ileri teknoloji ve güvenlik donanımları sunuyor. En son teknolojiye sahip aktif ve pasif güvenlik sistemleri kaza riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Standart olarak sunulan İkincil Çarpışma Önleme Asistanı, kazadan hemen sonra bilinç dışı yapılabilecek hareketlerin önüne geçerek, aracı durduruyor ve ikinci çarpışmanın olma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Rüzgar Savrulma Asistanı, özellikle viyadüklerde, fırtınalı havalarda ve yüksek süratlerde, Yeni Crafter’ın yola daha sıkı tutunmasını sağlıyor. Yorgunluk Tespit Sistemi ise, sürücünün aracı kullanımıyla ilgili parametrelerine bakarak yorgunluk durumunu tespit ediyor ve sürücüyü ikaz ediyor. Şerit Takip Asistanı, sürücünün bulunduğu şeritten farkında olmadan ayrıldığını tespit ettiğinde direksiyona müdahale ederek sürücüyü uyarıyor, olası kazaları engellemeye yardımcı oluyor. Uzun far asistanı, gece sürüşü sırasında karşıdan bir araç gelmesi durumunda uzun farları otomatik olarak kapatıp gerektiğinde tekrar devreye alarak kullanıcılara konforlu ve güvenli bir sürüş imkanı sunuyor. Hız sabitleyici ise, uzun yolda sürücünün konforunu artırmanın yanı sıra uygun hız aralığında ekonomik bir sürüş imkânı sağlıyor.

Sınıfının en iyi aerodinamik tasarımı

Yeni Crafter, baştan aşağı yenilenen dış tasarımıyla da dikkat çekiyor.  Highline donanımında standart olarak sunulan LED farlar, yoğun ışıklı ortamlarda dahi aracın çok rahat fark edilmesini sağlayarak, yol güvenliğini artırıyor. Yeni Crafter’ın bir önceki nesline göre yüzde 10 daha düşük olan hava sürtünme katsayısı, yakıt tüketiminin düşürülmesine katkı sağlıyor.

Düşük kullanım maliyetleri

Yeni Crafter, geliştirilen teknolojileriyle daha düşük kullanım maliyetleri sunuyor. Yüksek 2.el değeri, düşük yakıt tüketimi ve düşük bakım maliyetleri ile bu segmentin kullanıcıları için ekonomik bir ticari araç olma özelliğini taşıyor.

Yeni okul mevzuatına uygun

Yeni Crafter, okul servisleri mevzuatında yapılan yeni düzenlemelerle belirtilen tüm güvenlik özelliklerine sahip; yolcu koltuklarına entegre sensörler, araç dışındaki kör noktaları gösteren üç kamera, sınıfında tek olan otomatik yükseklik ayarlı, üç noktadan gergili emniyet kemeri bunların arasında öne çıkan özellikler.

İlk planda iki farklı koltuk konfigürasyonu

Yeni Crafter’ın Mayıs ayında Türkiye yollarıyla buluşan Okul ve Servis versiyonları, Ekstra Uzun Şasi ve Yüksek Tavanlı olarak, 16+1 ve 19+1 koltuk konfigürasyonlarıyla satın alınabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz