Coşkunöz Holding Rus Ortağıyla Önemli Bir İş Birliği Anlaşmasına Daha İmza Attı

71 yıllık geçmişiyle Türk sanayisinin köklü şirketlerinden biri olan Coşkunöz Holding, Rusya’nın en büyük çelik üreticilerinden PJSC MMK ile Niyet Anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma ile hem Rusya’da hem de Türkiye’de iki şirketin potansiyel iş birlikleri için çalışmalar başlatması ve Rusya’da sıcak şekillendirme ve MMK’nın geliştireceği yeni nesil çelikler için ortak mühendislik ve prototipleme çalışmalarının hayata geçirilmesi hedefleniyor. Anlaşma ile Coşkunöz Holding Rusya’daki mevcut ortaklığını daha da güçlendirerek kapsamını genişletiyor.

Türkiye’nin en büyük otomobil parçası ve pres kalıbı üreticisi Coşkunöz Holding ile Rusya’nın en büyük çelik mamul üreticisi Magnitogorsk Iron and Steel Works (PJSC MMK) arasında, Coşkunöz Holding’in Bursa’daki genel merkezinde düzenlenen bir törenle niyet anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile hem Rusya’da hem de Türkiye’de iki şirketin potansiyel iş birlikleri için çalışmalar başlatması ve Rusya’da sıcak şekillendirme ve MMK’nın geliştireceği yeni nesil çelikler için ortak mühendislik ve prototipleme çalışmalarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Coşkunöz Holding ile MMK, halihazırda Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nde bulunan Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’nde faaliyet gösteren “MMK-Coşkunöz-Alabuga” Çelik Servis Merkezi (ÇSM)’de ortak konumundalar. 2018 yılının Mayıs ayında devreye giren fabrikada, otomobil ve ev aletleri parçalarının üretiminde kullanılan çelik açınım sacı imalatı yapılıyor. LLC -MMK-Coşkunöz-Alabuga; hammadde üretiminden, nihai ürüne kadar bütün prosesi kapsayarak, çeliklerin Rusya’da yerelleştirilmesi açısından başarılı bir iş süreci entegrasyon örneği oluşturuyor.

İki Şirket Arasındaki İş Birliği, Rusya Pazarında Her İki Tarafı da Güçlendirecek

Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay; niyet anlaşması sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Rusya Federasyonu, Coşkunöz’ün global pazarlardaki varlığını güçlendirme hedefi açısından stratejik öneme sahip bir bölge. Pazarın en güçlü oyuncusu olan PJSC MMK ortaklığımız ve aramızdaki sinerji, Rusya otomotiv pazarındaki konumumuzu daha da güçlendirecek. Bunun yanı sıra MMK’nın Türkiye’de ciddi yatırımları ve potansiyeli var. Beraber burada neler yapabileceğimiz konusunda da çalışacağız. Bu çalışmalar Coşkunöz’ün 2025 yılı hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak.” 

PJSC MMK Genel Müdürü Pavel Shilyaev ise şunları söyledi: “Şekillendirme ekipmanı ve prototip parça üretiminde uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Coşkunöz ile otomotiv sektöründeki stratejik ortaklığı MMK için çok değerli. MMK, Rus otomobil üreticileri tarafından kullanılan metal ürünlerinin yüzde 50’sinden fazlasını tedarik ediyor. Coşkunöz ile iş birliğimiz çerçevesinde ilerleyen süreçte, otomotiv ve diğer sektörler için yeni ürün yelpazemizi geliştirmeyi planlıyoruz.”

Coşkunöz Rusya’da Bugüne Kadar 60 Milyon Euro Yatırım Yaptı

Otomotiv başta olmak üzere savunma, havacılık, çevre, bilgi teknolojileri, lojistik ve enerji sektörlerinde 13 farklı şirketle faaliyet gösteren Bursa merkezli Coşkunöz Holding, global ayak izini artırmak üzere yurtdışındaki yatırımlara devam ediyor. Şirketin otomotiv alanında Türkiye ve Rusya dışında, Romanya’da üretimi bulunuyor. Rusya’da bugüne kadar toplam 60 milyon euro yatırım yapan Coşkunöz Holding, 2022 yılı sonuna kadar bu ülkede 15 milyon euro daha yatırım yapmayı planlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz