Otokar’ın Centro ve Kent LF’leri Yeni Foça’da Hizmete Başladı

Türkiye’nin lider otobüs üreticisi Otokar, şehir içi toplu taşımacılığın gözde araçlarının teslimatına devam ediyor. Tasarımı, ferah iç hacimleri, sahip olduğu teknolojiler, konfor ve düşük işletme giderleriyle belediyeler ve halk otobüs kooperatiflerinin en çok tercih ettiği araçlar arasında yer alan Otokar Kent LF ve Centro’nun yeni teslimat adresi İzmir Yeni Foça oldu. Yeni Foça Birlik Kooperatifi’nin araç parkına kattığı 18 Kent LF ve 2 Centro, düzenlenen törenle hizmete başladı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yurt dışında ve Türkiye’nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği araçların teknolojisi, tasarımı, ergonomisi ile 50’yi aşkın ülkede milyonlarca yolcuya konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunan Otokar’ın yeni teslimat adresi İzmir Yeni Foça oldu. Türkiye’nin lider otobüs üreticisi, tarihi ve doğal güzellikleriyle Ege’nin incisi Yeni Foça’ya 20 adetlik otobüs teslimatı yaptı.

Otokar Bayii Atalay Otomotiv kanalıyla gerçekleştirilen 18 adet Kent LF ve 2 adet Centro’nun teslimat töreni Yeni Foça Garajı’nda gerçekleştirildi. Toplu ulaşımda hizmet standartlarını yükseltme amacıyla Yeni Foça Birlik Kooperatifi’nin araç parkına kattığı 20 araçlık teslimat töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Yeni Foça Birlik Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akgün, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Otokar Yurtiçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı, Otobüs Satış Müdürü Murat Torun, Bölge Satış Yöneticileri Sebahattin Yılmaz, Yekta Doğan, Atalay Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Atalay, esnaf ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

“TOPLU ULAŞIMDA STANDARTLARI YÜKSELTİYORUZ”                                 

Düzenlenen törende toplu ulaşımda önemli bir milada tanıklık edildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ESHOT denetimi altında, ekonomik, konforlu ve engelsiz toplu ulaşım hizmetini İzmir’in tüm çevre ilçelerine taşıma sözü vermiştik. Bugün Yeni Foça’da bu sözümüzün gereğini yerine getirmek için bir aradayız. Yeni araçlarla birlikte İZTAŞIT artık Yeni Foça’da. İZTAŞIT, ilçelerimizde, bireysel taşımacılık yapan esnafımızın kooperatifler aracılığıyla kentimizin toplu ulaşım ağına dahil olduğu çok değerli bir proje. İZTAŞIT sayesinde Yeni Foça’daki toplu ulaşıma yüksek standartlar ve kurumsal bir kimlik gelecek. Çevreye duyarlı, engelli erişimine uygun, bisiklet aparatı bulunan ve kamera sistemleri ile denetlenen araçlarımızla nitelikli, konforlu ve sürdürülebilir bir hizmet başlıyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen İzmirlilere verdiğimiz sözleri bir bir, adım adım yerine getiriyoruz ve buna devam edeceğiz” dedi.

Ege’nin incisinde hizmet veren minibüsçü esnafın yaşanan dönüşümle kalkınmasına öncülük eden İZTAŞIT projesi kapsamında bireysel taşımacılığın kurumsal bir çatı altında birleştiğini belirten Yeni Foça Birlik Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akgün, “Hayata geçen proje bizler için maddi ve manevi açıdan önemli bir adım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etmeye hazırız. Yolcu kapasitesi yüksek, donanımlı, çevreye duyarlı, engelli erişimine uygun araçlarımızla vatandaşlarımıza en iyi toplu ulaşım hizmetini sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıldır aralıksız olarak yürüttüğü toplu ulaşım dönüşümünde Otokar olarak bir kez daha yer almaktan mutluluk duyduklarını paylaşan Otokar Ticari Araçlar Yurt İçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı ise şöyle konuştu: “Türkiye’nin en genç araç filolarından birine sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle de öncü konumunu sürdürüyor. Otokar olarak kullanıcı ihtiyaçlarına özel olarak tasarlayıp ürettiğimiz üst seviye emniyet ve konforlu otobüslerimiz ile İzmirlilere hizmet verecek mutluyuz. İzmir’in toplu ulaşımda yeniden Otokar’ı tercih etmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Yeni otobüslerin hayırlı olmasını dileriz.”

ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIĞININ GÖZDESİ: OTOKAR CENTRO

Toplu ulaşım için özel olarak tasarlanan 6,6 metre uzunluğundaki CENTRO mikrobüsler, geniş ayakta durma alanıyla dikkat çekiyor. 11 sabit, 6 katlanır koltuklu araçta 14 ayakta yolcu taşınabiliyor. Euro 6 emisyon seviyesini sağlayan çevreci motoru, üstün performansı ile dik yokuşları zorlanmadan tırmanırken, düşük işletme giderleri ile esnafa ve belediyelere yük olmuyor. Hızlı biniş ve inişi sağlayan geniş kapıları ve ferah iç hacmiyle Otokar CENTRO ile yolcular şehrin keyfini sürerken, aracın teknolojisi ve yüksek güvenlik donanımı sürücüsüne güven veriyor.

MODERN ŞEHİRLERİN VAZGEÇİLMEZİ: OTOKAR KENT LF İç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru, konforuyla ön plana çıkan Kent LF, düşük işletme giderleriyle de taşımacılara maliyet etkin çözüm sağlıyor. Güçlü kliması ile her mevsim ferah yolculuk vadeden araç, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistemiyle maksimum güvenlik sunuyor. Basamaksız girişi ve tam alçak tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern ve eşsiz bir konfor sağlayan Otokar Kent LF, sahip olduğu özelliklerle Türkiye’de ve yurt dışında şehir içi toplu taşımacılıkta büyük beğeni topluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz