Hedef, ihracatta 300 milyon doları aşmak

Dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki olan Maxion İnci Jant Grubu, ihracat hedefinde çıtayı yükseltti. 12 milyon jant üretim kapasitesi ve 5 kıtaya ihracatı ile sektörün lideri olan Maxion İnci Jant Grubu, Türkiye ekonomisine 330 milyon dolarlık katma değer yaratmayı hedefliyor

Avrupa’nın tek lokasyondaki en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi Maxion İnci Jant Grubu, 2018’de 10 milyondan fazla jant üretimi gerçekleştirdi. Cirosunun yüzde 80’ini 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye yaptığı ihracattan elde eden Ege’nin ihracat şampiyonu Maxion İnci Jant Grubu’nu 2019’da 330 milyon dolarlık jant ihracatı hedefliyor.

İhracat atılımına devam

Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Bugün Maxion İnci Jant Grubu olarak Manisa’da bulunan 4 fabrikamızda ürettiğimiz ürünlerin yarısından fazlasını ihraç ediyoruz. 2018’de 10 milyondan fazla jant üretimi gerçekleştirdik. 2019 yılında da endüstri 4.0 ve dijitalleşme odağında, otomasyon ve hayata geçirdiğimiz üretim-verimlilik projelerimizle kapasitelerimizi ve üretim adetlerimizi artırmaya devam ederek, dünyanın dört yanına gönderdiğimiz ürünlerimizle, ülkemize ve ülkemiz insanına duyduğumuz güvenle yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz