Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetleri A.Ş., ODD Gladyatör 2019’da “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” ödülünü kazandı

  • Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetleri A.Ş., “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2019 Gladyatörleri” töreninde, Mercedes-Benz X-Class V6 Force Touch ile “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” ödülünü kazandı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek ve sektörel büyümeye ivme katmak amacıyla organize ettiği “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2019 Gladyatörleri”, 3 Ocak 2020 gecesi Raffles Hotel İstanbul’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Gecede 22 dalda, otomotivin 2019’daki en önemli marka ve etkinlikleri açıklandı.

Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetleri A.Ş. Hafif Ticari Araçlar, Pick-Up segmentinin başarılı temsilcilerinden X-Class modeli için yapılan X-Class V6 Force Touch ile ODD Gladyatörler 2019’da “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” ödülünü kazandı. Bu yıl ilk defa, “Yılın Sosyal Medya Uygulaması” ödülünden bağımsız bir şekilde açılan “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” kategorisinde 7 farklı aday yarıştı.

İlk defa verilen bu kategoride ödüle kavuşan Mercedes-Benz X-Class V6 Force Touch uygulaması “Dünyanın ilk 3D Touch Mobil Reklamı” unvanına sahip. Mercedes-Benz X-Class V6’nın en dikkat çekici özelliği olan motor gücü, bu uygulama üzerinden kullanıcılara yaşatıldı. Dijital dünyada bu deneyimi yaşatabilmek için 3D Touch teknolojisi ile mobil bir banner geliştirildi. X-Class V6’nın 9 ayrı kanaldan ve 15 farklı seviyede kaydedilen motor sesi, mobil reklamların içinde ekrana uygulanan basınç ile senkronize edilerek kullanıcılara dinletildi. Ekrana parmakla uygulanan basınç doğrultusunda X-Class V6’nın motor devri artarak sesi dinletildi ve test sürüşlerinden daha önce mobil cihazlar üzerinden araç ile ilgili deneyim başlatıldı.

Törene Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş. Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş. Hafif Ticari Araçlar Ürün Grubu İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Ezgi Yıldız Kefeli katılırken; satış, pazarlama ve iletişim ekiplerinin yanısıra çalışmalarıyla bu ödüllere katkı sağlayan ajanslar da gecede yerlerini aldılar.

ODD Gladyatörler 2019 “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” ödülünü hakkında: Bu yıl onuncusu düzenlenen ODD Gladyatörleri’ndeki “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” adaylığı için belirli şartlar arandı. Aday projelerin 2019 yılı içerisinde hayata geçirilmiş olması aranan ilk özellikti. Bilinen sosyal medya kanalları haricinde markaya özel deneyim yaşatacak tüm dijital uygulamalar bu kategoride değerlendirildi. Mikro site uygulamaları, markaya özel aplikasyon ve yazılımlar, oyun/eğlence uygulamaları ve benzer tüm çalışmalar bu kategorinin uygulamaları oldu. Bilinen sosyal medya kanalları ve geleneksel medya ile duyurulan ancak temelde deneyim yaşatmayı hedefleyen çalışmalar bu kategoriye girerken, sadece sosyal medya üzerinden yapılan içerik çalışmaları kabul edilmedi. Toplamda 7 aday bu kategoride değerlendirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz