İMSAN GROUP, RENAULT TRUCKS İLE ULUSLARARASI TAŞIMACILIK OPERASYONLARINI SÜRDÜRÜYOR

İmsan Group, yeni Renault Trucks çekicileri ile uluslararası taşımacılık operasyonlarına devam ediyor.

Uluslararası taşımacılık profesyoneli İmsan Group, yeni teslim aldığı 8 adet Renault Trucks T 460 çekici ile filosundaki araç sayısını artırıyor. Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini belirten İmsan Group Ortağı ve Genel Müdürü Kerem İmrak, lojistik sektörü de Covid -19 salgınından çok etkilense de operasyonlarının olabildiğince hızlı ve kesintisiz devam ettiğini belirtiyor.

Mersin merkezli İmsan Group, İtalya, Ukrayna, Romanya, Polonya, Almanya, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan güzergahlarında hizmet sunuyor. Tekstil, inşaat, makine ekipman, kuru gıda, otomotiv yedek parçaları, metal ve metal ürünleri, medikal ve ilaç taşımaları gerçekleştiren İmsan, ilk Renault Trucks çekicilerini 2019 yılında teslim almıştı. Araçların yakıt tasarrufu ve satış sonrası hizmetlerinden memnuniyetleri ile İmsan Group, yine Renault Trucks çekici alım kararı vererek filosunu güçlendirdi.

Mersin’de Renault Trucks yetkili bayisi Erman Ticari Araçlar’dan çekicilerini teslim alan Kerem İmrak, mevcut durumu da değerlendirdi; “Maalesef Covid-19 salgını beklenmeyen bir şekilde bir çok ülkeyi hazırlıksız yakaladığından tüm hayatı ve iş dünyasını zorlayan bir dönem yaşadık. Sektörümüz de zor bir süreçten geçti. Başlarda şoförlerin ülkeye geçişlerindeki karantina uygulaması, sınırlardan transit araçları geçirirken uygulanan önlem kaynaklı uzun bekleme süreçleri zorlayıcı oldu. Yaşanan kaos ortamında ise lojistik firmalarının teslimatlarını zamanında yapması ve aynı zamanda çalışanlarının sağlığını gözetmesi gerekiyordu. Bu sürecin özellikle Avrupa’da karayolu taşımacılığının ve lojistik sektörünün önemini bir kez daha gösterdiğini düşünüyoruz” diye belirtti.

İlk olarak geçen yıl Renault Trucks T 460 çekicileri teslim alan İmsan Group, araçların yakıt tasarrufundan ve sürücü konforundan oldukça memnun. Kerem İmrak konuyla ilgili olarak; “İhracatta Mersin depo çıkışlı Almanya ve İtalya parsiyel servisimiz mevcut. İthalatta da Almanya ve İtalya’dan Türkiye ve transitte Irak’a düzenli bir parsiyel servis ağımız bulunuyor. Yeni Renault Trucks araçlarımızı İtalya ve Almanya güzergahında tenteli yüklemeler için hem komplede hem de parsiyel servis hizmetinde kullanacağız. Geçen yıl İtalya güzergahında kullandığımız Renault Trucks çekiciler ile yüzde 27 ortalamada yakıt tüketimi yakaladığımız için araçlarımızdan oldukça memnun kaldık. Ayrıca şoförlerimiz de araçların performansı ve konforundan memnunlar” dedi. Renault Trucks yetkili bayi Erman Ticari Araçlar Genel Müdürü Emrah Deniz ise; “Lojistik sektörü, tabi ki pandemi sürecinden çok etkilendi ancak operasyonlarına da sahip çıkmaya çalıştı. Lojistik şirketleri tabloyu net göremedikleri için araç yatırımlarını erteledi bu da ticari araçlar sektörüne durgunluk olarak yansıdı. Ancak zorluklarına rağmen bu dönemin fırsata çevrilmesi önemli. Krizden güçlenerek çıkmak isteyen lojistik şirketlerinin yatırımları ile ticari araçlar sektörünün biraz da olsa hareket kazanacağına inanıyoruz” şeklinde açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz