Anadolu Isuzu ve ULAK Haberleşme, geleceğin akıllı ulaşım sistemlerini geliştirecek

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu ile mobil genişbant iletişim teknolojileri alanında Türkiye’nin önde gelen kurumu olan ULAK Haberleşme A.Ş., akıllı ulaşım sistemleri geliştirmek amacı ile bir protokol imzaladı. 

Anadolu Isuzu, yenilikçi yaklaşımı ve Ar-Ge alanındaki uzmanlığı ile otomotiv endüstrisinin geleceğinde önemli rol oynayan teknolojilere yönelik yatırımlarını ve ekosistem öncelikli iş birliği projelerini sürdürüyor. Anadolu Isuzu bu kapsamda sürdürdüğü bağlantılı araçlar odaklı yenilikçi projesi için mobil genişbant iletişim teknolojileri alanında Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan ULAK Haberleşme A.Ş. ile bir protokol imzaladı.

Protokolün imzalanması vesilesi ile düzenlenen törene Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, ULAK Haberleşme Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, ULAK Haberleşme Genel Müdürü Zafer Orhan ve her iki firmanın üst düzey yöneticileri katıldı.

Geleceğin şehirleri için akıllı ulaşım çözümleri geliştirilecek

Günümüzde akıllı şehir uygulamaları, artan nüfus ve büyük şehirlerin sürekli göç almaları sebebi ile bir zorunluluk haline geliyor. Bu ihtiyaç doğrultusunda geliştirilen akıllı ulaşım sistemleri, araçlar ile araçların, binaların, sistemlerin, yayaların, nesnelerin haberleşmelerini sağlayarak büyük şehirler için yaşamı ve hareketliliği daha sürdürülebilir hale getiriyor. Anadolu Isuzu, akıllı ulaşımın bir parçası olan haberleşme sistemleriyle donatılacak araçları ile 20’den fazla farklı alandaki verileri, şehirlerin ve sakinlerinin kullanımına sunacak.

ULAK Haberleşme Genel Müdürü Zafer Orhan değerlendirmesinde şunları söyledi: “ULAK Haberleşme olarak hedefimiz, çağımızın önemli ve vazgeçilmez bir parçası olan iletişimi; yerli ve milli imkanlardan yararlanmak suretiyle, sürdürülebilir, uçtan uca ve güvenli şekilde sağlamak. Bununla birlikte; yenilikçi, dinamik ve AR-GE’ye dayalı çözümlerimizle ülkemize katkı sağlıyoruz. 5G ile hayatımıza dahil olacak Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS)’ne yönelik projelerimiz de devam ediyor. V2X (Vehicle-to-Everything) teknolojilerine yönelik çözümlerimiz ile ulaşımın daha güvenli, konforlu ve verimli bir hal almasını hedefliyoruz. Ülkemizde hem mobil haberleşme altyapılarının hem de araç üretimlerinin yerli ve milli şekilde gerçekleştirilmesine yönelik teknoloji hamlesi, iki sektörü birden ilgilendiren ve büyük bir dönüşüm sağlayacak V2X teknolojisi için önemli bir fırsat doğuruyor. ULAK Haberleşme olarak ülkemizin köklü firmalarından biri olan Anadolu Isuzu ile bir iş birliğini başlatmış olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Akıllı şehirlerin yapılanarak hayatımızda önemli bir konuma ulaşmasında büyük bir adım olan bu iş birliğinin önce sektörümüze ve Türkiye’ye sonrasında globale yön vermesini temenni ediyoruz.”

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, imzalanan protokol ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Anadolu Isuzu olarak yenilikçi yaklaşımımızla ekosistem düzeyinde teknoloji işbirlikleri kurup geliştirmeye büyük bir önem veriyoruz. Bu vizyonla, hayata geçirdiğimiz işbirliği projeleri ile özellikle yerli startup girişimlerle, üniversitelerle ve ilgili kamu kuruluşları ile birçok çalışmayı yürütüyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin önde gelen kurumlarından olan ve yerli ve milli haberleşme teknolojileri geliştiren ULAK Haberleşme A.Ş. ile hem şirketimiz hem de ülkemiz için çok değerli bir işbirliğini başlatıyoruz. Geleceğin akıllı şehir altyapılarının en önemli yapıtaşlarından biri olan akıllı ulaşım sistemleri alanındaki bu proje ile ULAK Haberleşme ile birlikte sektörümüze öncülük etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.” Geliştirilecek olan proje kapsamında yüksek teknoloji aracılığı ile araçlar ile insanların, başka araçların ve altyapı sistemlerinin haberleşmesi sağlanacak; elde edilen bilgiler ise faydalı olacak şekilde sürücü ve filoların kullanımına açılacak. Projenin ilk fazı 18 ay içerisinde tamamlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz