BMW En Yeni Elektrikli Modellerini Cenevre’de Sergileyecek

0
2279

BMW En Yeni Elektrikli Modellerini ve

Uzaydan Gelen Taşların Kullanıldığı 8 Serisi’ni

Cenevre’de Sergileyecek

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, en yeni modellerini bu yıl 89.’su düzenlenecek Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. 5 Mart tarihinde saat 08:30’da gerçekleşecek basın toplantısı ile otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirecek en yeni elektrikli modellerini, lüks segmentteki amiral gemisi Yeni BMW 7 Serisi’ni ve meteor taşından üretilen parçalara sahip BMW Individual M850i Night Sky’ı otomobil severlere tanıtacak.

 BMW’nin en yeni hibrit modelleri

BMW 4’üncü nesil plug-in-hybrid altyapısına sahip modellerini Cenevre’de otomobilseverlerin karşısına çıkarıyor. Tamamen elektrikli araçlardan sonra en verimli sistem olarak kabul edilen plug-in-hybrid modeller arasında BMW 330e Sedan, BMW X5 xDrive45e, BMW 745e, BMW 745Le ve BMW 745Le xDrive modelleri yer alıyor. Ürün gamındaki tüm modellerinin hibrit ve tamamen elektrikli versiyonlarını hazırlayan BMW, hali hazırda sürdürdüğü dünyanın en fazla elektrikli otomobil satışı gerçekleştiren Premium markası iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Türünün tek örneği: BMW Individual M850i Night Sky.

BMW, lüks spor otomobili 8 Serisi’nin en özel versiyonlarından biri olan ve sadece 1 adet üretilen BMW Individual M850i Night Sky’ı da Cenevre’de tanıtacak. BMW Individual M850i ​​Night Sky, olağanüstü performans potansiyelini, gerçek anlamda dünyanın dışından gelen tasarım ve ekipman özellikleri ile harmanlıyor. BMW Individual kişiselleştirme birimi tarafından tasarlanan BMW Individual M850i Night Sky’ın orta konsoldaki iç kaplamalarında, V8 motorunun çalıştırma düğmesinde, sekiz ileri Steptronic vites kolunda, iDrive sisteminin kontrol panelinde ve otomobilin kapı eşiğinde meteorittik kaya kullanıldı.

M850i Night Sky’ın tavan döşemesi, orta konsol, fren diskleri, dış ayna kapakları ve diğer pek çok dış bileşen de, dünya dışından ilham alan tasarıma sahip. Meteorit malzemenin geometrik karakteristiği, aracın pek çok yüzeyine işlendi. BMW Individual M850i ​​Night Sky’ın biyonik tasarıma sahip alüminyum fren kaliperleri de BMW Motorsport tarafından geliştirildi ve 3D baskı teknikleri kullanılarak üretildi. BMW Individual, sadece bir adet üretilen bu özel modeli ile üretimde kişiselleştirme seçeneklerini yepyeni bir boyuta taşıdı.

BMW 745e, BMW 745Le, BMW 745Le xDrive

BMW’nin amiral gemisi 7 Serisi, 394 bg güç üreten plug-in-hybrid bir sisteme sahip.
0-100 km/s hızlanmasını 5.2 saniyede tamamlayan BMW 745e, şarj edilebilir pilleri sayesinde 58 km’lik sadece elektrikli olarak kullanılabildiği bir menzil sunabiliyor. Hibrit olarak kullanıldığında ise BMW 745e 100 km’de sadece 2,1 litre yakıt tüketiyor. BMW 745e’nin, uzun gövdeye sahip BMW 745Le ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip BMW 745Le xDrive olmak üzere 3 farklı versiyonu bulunuyor.

BMW X5 xDrive45e

BMW’nin plug-in-hybrid SUV modeli BMW X5 xDrive 45e’de 394 bg’lik motor gücü sunuluyor. Bu sayede BMW X5 xDrive 45e 0-100 km/s hızlanmasını 5,6 saniyede gerçekleştiriyor. Tamamen elektrikli olarak kullanıldığında 80 km’lik bir menzil sunabilen BMW X5 xDrive 45e’nin 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 2.1 litre.

BMW 330e Sedan

Yeni BMW 3 Serisi’nin plug-in-hybrid versiyonu BMW 330e de ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda yüzünü gösterecek. Dört silindirli benzinli motorla birlikte toplamda 252 bg güç üreten BMW 330e,’XtraBoost’ fonksiyonu sayesinde bu 41 bg’lik ekstra güce kavuşabiliyor. Bu sistemle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyede gerçekleştirebilen BMW 330e, şarj edilebilir pilleri sayesinde 60 kilometre boyunca tamamen elektrikli olarak kullanılabiliyor. Yeni BMW 330e’nin Temmuz 2019’dan itibaren Avrupa’da satışa sunulması planlanıyor.

Amiral gemisi yenilendi: Yeni BMW 7 Serisi

Premium otomobil üreticisi BMW, kapsamlı tasarım güncellemeleri, daha gelişmiş motor seçenekleri, ileri teknoloji ürünü, işletim, sürücü destek ve bağlantı teknolojileri ile amiral gemisini geliştirmeye devam ediyor. Yeni ekipman özellikleri, geliştirilmiş akustik, en yeni nesil ekran ve işletim sistemi, kabin içi konforunu bir adım daha ileri taşıyor.

Lüks sedanın prestijli duruşu, 50 milimetre uzayan kaputu, yüzde 40 daha büyük BMW ızgarası ve daha ince farları ile ön tasarımda belirgin bir şekilde göze çarpıyor. Dik konumlandırılan hava girişlerinin ve arkaya kadar uzatılmış trim şeritleri sayesinde Yeni BMW 7 Serisi yenilendiği hissini vermeyi başarıyor. Aracın arka kısmı da ince krom detaylarla bütünleşen stop lambaları ile dikkat çekici bir görünüme kavuştu.

Opsiyonel donanım listesine yeni eklenen genişletilmiş kapitone özellikli Exclusive Nappa deri döşeme ve yeni iç mekan trimleri son derece ayrıcalıklı bir ortam yaratıyor. Ek olarak, çok işlevli direksiyon simidindeki düğmeler yeniden düzenlendi. Akıllı telefonlar için kablosuz şarj alanı yeniden konumlandırılırken opsiyonel olarak sunulan ortam aydınlatması da yenilendi. Gösterge paneli, kontrol ekranı ve arka bölümdeki BMW Touchpad ünitesi de BMW İşletim Sistemi iDrive 7.0’ın sunduğu tüm özelliklerle birlikte geliyor.

Yeni BMW 7 Serisi için standart ve isteğe bağlı sürücü destek sistemleri şimdi Geri Vites Yardımcısı’nı da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Yeni BMW 7 Serisi’nde yeni 8 silindirli benzinli ve 6 silindirli dizel motor seçenekleri yer alıyor. 12 silindirli benzinli motor seçeneğine de sahip olan Yeni BMW 7 Serisi’nin plug-in-hybrid versiyonu da Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz