RENAULT TRUCKS FRANSA’DAKİ İŞ GÜCÜNÜ DÜZENLEMEYİ PLANLIYOR

Kamyon pazarında yaşanan birkaç yıllık güçlü talep döneminin ardından Renault Trucks faaliyetleri, COVID-19 sonrası küresel ekonomik krizden ve endüstriyel araç talebinin yavaşlamış olmasından etkileniyor.

Volvo Group iştiraki olan Renault Trucks, rekabetçilik ve uzun vadeli büyüme sağlamak amacıyla, Fransa’daki iş gücünü yeniden düzenlemeyi planlıyor.

Covid-19 sonrası ekonomik kriz, global olarak Renault Trucks satışlarında güçlü ve uzun vadeli bir etkiye neden olacak.

Renault Trucks SAS, 2020’de global pazarda önemli bir düşüş olacağını öngörüyor ve kısa ve orta vadede, krizden önceki seviyelerin yakalanmasını beklemiyor.

Şirket, şimdiden taşıma sektöründeki ekonomik kırılganlığın etkilerini hissediyor ve müşteri talebinde yavaşlama öngörerek ilk olarak gelirlerde bir düşüş yaşanmasını bekliyor.

Bu düşüşü dengelemek ve geleceğine yatırım yapmaya devam edebilmek için Renault Trucks maliyetlerde kesintiler yapmaya çalışıyor.

Renault Trucks, global organizasyonunu daha düşük pazar talebine göre düzenlerken, bir yandan da müşteri ve sürücü deneyimlerine ve enerji dönüşümüne odaklanarak, dönüşümünü hızlandırıyor.

Bunun sonucu olarak Renault Trucks Fransa’daki iş gücüne dahil olan sadece beyaz yakalı çalışanlarını kapsayan 463 pozisyonda daralma ile iş kayıplarının boyutlarını azaltacak belirli faaliyetler ile yeni iş alanları yaratmayı düşünüyor.

Renault Trucks Başkanı Bruno Blin; “Organizasyonumuzu yeniden yapılandırmak ve maliyetlerimizi azaltmak, işimizin, ortaklıklarımızın ve tedarikçilerimizin sürdürülebilirliği için zorunlu hale geliyor. Amacımız, sadece gönüllü ayrılma tedbirleri ve kurum içi yeniden işe alımlarla çözümler bulabilmek. Böylece zorunlu işten çıkarma durumlarının önünü almayı hedefliyoruz” şeklinde açıkladı.

Bu hedefe ulaşmak için Renault Trucks yönetimi, planlanan işgücü düzenleme projesi için Toplu Sözleşme Sonlandırma Programı şeklinde bir çerçeve anlaşması üzerinde temsilci sendikalarla yakın şekilde çalışacak. Bu projeye, üreticinin endüstrinin yeni zorluklarına hazırlıklı olmasını sağlamak için kurum içi yetenek transferi ve beceriyi arttırma önlemleri de eşlik edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz